ZES OM TE ZIEN

SUBURGATORY

Er zijn momenteel een pak sterke buitenlandse reeksen te zien op tv. Weliswaar niet altijd op voor de hand liggende uitzenduren, maar dat mag in deze tijden geen bezwaar meer zijn. Zes titels die de moeite van het digicorderprogrammeren meer dan waard zijn.

SUBURGATORY

Elke zaterdag, 16.20 – VIER

WAT Een komische reeks over een alleenstaande vader die uit New York vertrekt en verhuist naar de suburbs, om zijn tienerdochter te beschermen tegen de verderfelijke invloeden van de grote stad. Die dochter reageert niet bepaald enthousiast, zeker als ze terechtkomt in een buitenwijk waar iedereen er stralend bij loopt en de gazons perfect onderhouden worden.

TE VOLGEN OMDATSuburgatory het kleine zusje is van Weeds en Desperate Housewives, en een bijzonder grappige satire op het schijnbaar zorgeloze leven in de suburbs. Samen met New Girl (elke zaterdag, 17.20 – 2BE) ook een mooi bewijs dat de Amerikaanse sitcom lang niet zo dood is als soms wordt aangenomen.

HOMELAND – SEIZOEN 2

Vanaf 24/3 elke zondag, 20.25 – Ned3

WAT Het tweede seizoen van wellicht de meest besproken serie van het moment, de terreurthriller over soldaat Nick Brody die uit gevangenschap terugkeert en door de CIA-agente Carrie Matheson ervan verdacht wordt dat hij is overgelopen. 2BE zit deze week net aan het einde van seizoen 1, maar Ned3 begint met de volgende reeks. Voor wie nog helemaal niet mee is: de dvd van Homeland 1 is op 3 april tegen een gunstprijs te krijgen bij het Knack-pakket.

TE VOLGEN OMDATHomeland in het tweede seizoen weliswaar minder te zeggen heeft over de houding van de VS in de war on terror, maar wel een zeer strak geschreven en uiterst spannende thriller blijft. O ja, later op de avond zendt Ned3 ook nog het derde seizoen van Breaking Bad uit. Ook niet slecht, hebben we ons laten vertellen.

SOUTHLAND – SEIZOEN 3

Elke dinsdag, 0.45 – VIER

WAT Een politieserie van de makers van E.R. en Third Watch, over een groentje dat net afgestudeerd is en met een ancien mee de straten van Los Angeles veilig moet houden. Net zoals bij die twee andere reeksen focust Southland vooral op de hulpverleners uit de eerste lijn: de gewone agenten die op patrouille trekken en als eerste aankomen bij vuurgevechten om echtelijke ruzies.

TE VOLGEN OMDATSouthland in de VS na het tweede seizoen verhuisde van NBC naar de veel kleinere zender TNT, waardoor de schrijvers veel meer vrijheid kregen. Van een meer dan degelijk drama is de reeks dan ook uitgegroeid tot een van de beste politieseries van het moment.

PERSON OF INTEREST

Elke donderdag, 20.40 – 2BE

WAT Een misdaadreeks over een dood gewaande CIA-agent (gespeeld door Jim Caviezel, vooral bekend als Jezus uit Mel Gibsons The Passion) die gerekruteerd wordt door de mysterieuze miljardair Harold Finch. Die heeft na de aanslagen van 9/11 een supercomputer gebouwd om allerlei informatie over mogelijke terroristische plannen te verwerken. Het systeem blijkt echter ook in staat om gewone misdaden te voorspellen, en om die te voorkomen, heeft Finch de agent nodig.

TE VOLGEN OMDATPerson of Interest een nieuwe reeks is van J.J. Abrams. Goed, dat was het zeer matige en snel afgevoerde Alcatraz ook, maar in dit geval is het een stempel van kwaliteit. De misdaadverhalen zitten goed in elkaar, de hoofdpersonages intrigeren vanaf het eerste moment en het achterliggende mysterie is niet zo complex dat je na twee afleveringen al niet meer mee bent. De betere popcorntelevisie.

WILFRED

Elke donderdag, 22.55 – 2BE

WAT Een komisch drama over een jongeman (Elijah ‘de hobbit’ Wood) die na een mislukte zelfmoordpoging door zijn buurvrouw gevraagd wordt om op haar hond te passen. Alleen ziet Ryan Wilfred niet als een huisdier, maar als een man in een hondenpak. Een vuilgebekte, marihuana rokende man bovendien, die zichzelf tot doel stelt om Ryan te leren hoe hij moet genieten van het leven.

TE VOLGEN OMDAT het een serie is waarin alles kan. Speelt alles zich af in de fantasie van Ryan? Is hij toch gestorven? Is Wilfred zijn alter ego? Een antwoord krijg je niet, maar daardoor kan de reeks tegelijk helemaal de absurde toer opgaan (in een aflevering probeert een door de duivel bezeten Wilfred Ryans zus te vermoorden) en toch geloofwaardig blijven.

MAD MEN – SEIZOEN 5

Vanaf 28/3, elke donderdag, 23.00 – Ned2

WAT In de VS gaat rond deze tijd het zesde seizoen van Mad Men van start, in onze contreien begint reeks 5 – die eerder wel al te zien was op Prime en later ook nog op Acht komt. In dit seizoen moet Don Draper zich aanpassen aan de gewoontes en ambities van zijn veel jongere vrouw Megan, en krijgt het reclamebureau enkele bijzonder veeleisende klanten te verwerken.

TE VOLGEN OMDAT het Mad Men is natuurlijk. Het vijfde seizoen is misschien net iets minder sterk dan de voorgaande – het is ook het eerste dat niet bekroond werd met een Emmy – maar Mad Men is zoals Lionel Messi: ook op een mindere dag stukken beter dan de meeste concurrenten. (S.W.)

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content