YOU TALKIN’ TO ME?

M/V krijgt een reeks als vragen verpakte filmcitaten voorgeschoteld. Mag zich er deze week proberen uit te praten: Geert Van Rampelberg.

You talkin’ to me?

Geert Van Rampelberg: Absoluut. Ik zie niet in wie ik anders aan de lijn zou hebben.

Buurman, wat doet u nu?

Van Rampelberg: Momenteel ben ik me aan het voorbereiden op de nieuwe film van Felix van Groeningen, The Broken Circle Break-Down. Ik speel een bluesgitarist, wat inhoudt dat ik voor mijn rol gitaar moet leren spelen. Ik kan al een barré. (Lacht) En verder komt de première van Swooni dichtbij, met aardig wat interviews als gevolg. Dankjewel trouwens om Tatjana Simic nog eens in herinnering te brengen. Mijn eerste blote tieten. (Lacht) Een film die ik meermaals opnieuw gezien heb.

Do you feel lucky, punk?

Van Rampelberg: Wel, het laatste jaar heb ik heel veel mooie film- en tv-rollen aangeboden gekregen. Ik speel mee in de nieuwe film van Nic Balthazar, ik zit in Code 37, in september begin ik aan de opnames van Clan, een tv-reeks met een straf scenario. Mijn theaterwerk staat even on hold, maar voor zulke rollen heb ik dat er graag voor over. Over geluk heb ik niet te klagen alleszins, zowel professioneel als privé.

What the hell do you know about surfing, Major?

Van Rampelberg: Verrassend veel. Het juiste zeil, de juiste plank, het belang van stroming en windrichting: ik ken er alles van. Ik ben lang windsurfer geweest. Dat gevoel van op het water te zitten en je door de kracht van de natuur te laten voortbewegen: héél ontspannend. Het is ondertussen al een jaar of vijf geleden, maar ik mis het wel – Point Break is niet toevallig een van mijn favoriete films ooit.

Have you ever danced with the devil in the pale moonlight?

Van Rampelberg: Ik zit volop in het tweede seizoen van True Blood. Wie die reeks gezien heeft, weet welke rare beelden er bij zo’n vraag in je hoofd opkomen. (Lacht) Maar concreet: ik ben een nachtbraker, dus dat zal al wel eens gebeurd zijn. Er zit ook een zekere spanning in het verbodene, als je dat met ‘duivel’ bedoelt. Laat ons zeggen dat ik niet vies ben om die dingen op te zoeken. Is dat vaag genoeg? (Lacht)

Does the female form offend you, Mr. Lebowski?

Van Rampelberg: Helemaal niet. Ik ben een grote fan van de vrouwelijke vorm. Wellicht ook omdat ik altijd veel vrouwen rondom mij heb gehad in mijn jeugd. Mijn grootmoeder, mijn tante, mijn zus, mijn moeder: altijd waren er wel vrouwen in de buurt terwijl ik opgroeide. Ik ben op mijn gemak in vrouwelijk gezelschap.

Nog choco?

Van Rampelberg: Mocht dit geen telefonisch interview zijn: graag. Vreemde vragen die jij stelt, zeg. (Lacht)

Now, a question of etiquette: as I pass, do I give you the ass or the crotch?

Van Rampelberg: Bij nader inzien: blij dat dit telefonisch is.

Met dank aan Taxi Driver, Flodder, Dirty Harry, Apocalypse Now, Batman, The Big Lebowski, Hector en Fight Club voor de vragen.

(G.Z.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content