Verslaafd aan haar computer is Yasmine allerminst. Maar aan de verleiding van een Mac kon ze toch niet weerstaan.

Ben je een verwoed internetter?

Nee, mijn internetgebruik is heel functioneel en gericht. Mijn vader daarentegen, die 69 is, surft echt om te surfen. Sinds hij met pensioen is, heeft hij daar natuurlijk ook de tijd voor.

Waar surf jij dan ‘gericht’ heen?

Als ik een film moet aankondigen, geef ik die in op Imdb.com. Daar vind je niet enkel de traditionele droge informatie. Voor Zo is er maar één probeer ik via Google ook wat meer over de liedjes te weten te komen. Dan heb ik toch iets achter de hand als de artiesten een breedvoerige uitleg beginnen.

Hoe heb je het internet ontdekt?

Laat. (lacht) Ik was het getelefoneer en gefax beu, en e-mail leek me handig. Zo’n acht jaar geleden heb ik mijn fax bij het grof huisvuil gezet en heb ik me een oranje Mac aangeschaft. Ik dacht: als ik dan toch een computer nodig heb, liefst een mooie.

Ben je een Apple-adept?

Toch wel, ik hou van het design en vind ze gebruiksvriendelijker dan pc’s – ik heb op de hogeschool dan wel informatica gehad, een wizard ben ik niet. Een iPhone of iPod heb ik níet in mijn zak zitten.

Geen behoefte aan muziek, altijd en overal?

Mijn madam heeft er een, en ik moet toegeven dat het wel fijn is om hem op vakantie op een docking station aan te sluiten. Maar ik denk dat ik te veel ouderwets muzikant ben om cd’s of lp’s aan de kant te schuiven.

Heb je digitale televisie?

We hebben Prime, ja, en ik ben er heel tevreden over. Zodra het boekje in de bus valt, programmeert mijn vriendin de interessante films. Als we enkele vrije uurtjes hebben, kruipen we samen voor de televisie.

Zijn er sites die je voor je plezier aandoet?

Ik heb de vreemde hobby om sites als immoweb.be af te schuimen. Daar zoek ik panden die vér buiten mijn prijsklasse liggen. (lacht) eBay vind ik ook leuk: ik heb er al bijzondere gitaren én design-stoelen op de kop kunnen tikken. Voor koopjes uit Amerika moet je wel ’s nachts je wekker zetten en de stress kunnen doorstaan.

Gebruik je je Mac voor je muziek?

Binnenkort wil ik het programma GarageBand, waarmee je thuis kan opnemen. Dat lijkt me een heel gemakkelijke manier om aan mijn nummers te prutsen als ik aan een nieuw album werk.

En dan meteen je pr verzorgen via MySpace?

Ik had al een uitgebreide website – en gelukkig ook een webmaster – maar ik ben blij dat ik me een stekje op MySpace heb laten aanpraten. Zelfs buitenlanders laten er berichtjes achter. Ze begrijpen dan wel niets van de tekst, het is leuk om te horen dat ze de muziek toch goed vinden.

Yasmine zoekt in ‘Zo is er maar één’ dertien weken lang naar het beste Nederlandstalige lied.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content