Vanaf maandag presenteert Wim Oosterlinck op Q-Music ‘Showtime’ (elke weekdag van 16.00 tot 18.00). Omdat hij altijd als de vermoorde onschuld klinkt, vroegen wij ons af: hoe zuiver op de graat is Oosterlinck?

Drink je vaak tot brakens toe?

Nee, ik drink geen alcohol. Ik zou niet weten waarom ik me zou bedrinken. Het lijkt me niet zo slim en ik heb sowieso geen zin om mijn verstand te benevelen. Ik bekijk de wereld graag nuchter omdat ik niet wil dat dingen verstopt worden. Als er ellende is, moet ik weten hoe het zit.

Heb je ooit ‘gemoond’?

Ikzelf niet, maar het fascineert me wel. Voor één spreek ik de commentaarstem bij Kaat & Co in. Als je goed kijkt, kun je af en toe grapjassen zien die de scène trachten te verkloten door in de achtergrond hun blote kont te tonen. (lacht)

Ga je wel eens op de vuist?

Nee, maar ik weet dat ik in de lagere school heel agressief kon worden door een onnozelaar van een paar klassen hoger. Die kickte erop mij en mijn klasgenootjes te schoppen. Woedend van machteloosheid kon ik toen worden. Ik heb nooit met hem gevochten, maar ik was geen beetje trots toen ik er eens in slaagde zijn voet vast te grijpen en hem ten val te brengen.

Heb je al goede mensen op het slechte pad gebracht?

Niet dat ik weet, tenzij beeldjes in de kerststal herarrangeren hiervoor in aanmerking komt. Als ik zo’n stalletje zie, kan ik er zelden aan weerstaan het kindje Jezus of Jozef onbehoorlijke dingen te laten doen met de os, de ezel of de schapen.

Als radiopresentator heb je al neptelefoontjes gepleegd. Is dat je ooit zuur opgebroken?

Ja, ik heb eens met de buurvrouw van premier Verhofstadt gebeld toen hij ging verhuizen. Ik vroeg haar de straat te beschrijven, en wat ze deed. Achteraf heeft ze heel kwaad teruggebeld omdat ze niet wist dat ze op de radio kwam. Ze dreigde zelfs me voor de rechter te slepen. Ik heb moeten beloven zoiets nooit meer te doen. Terecht, want ik was zwaar in de fout gegaan.

Doe je je wel eens jonger voor dan je bent?

Vroeger wel, maar nu niet meer. Zeker in het buitenland kon ik het niet laten om te proberen de dingen goedkoper te krijgen door een ‘studentenkaart’ boven te halen, terwijl dat gewoon een Happy Dayskaart van de GB was of zo. Ik heb dat ook vaak geprobeerd aan de kassa van de bioscoop. Grappig en gênant wanneer ze me doorhadden.

Bekijk je op het internet wel eens seksfilmpjes of -foto’s?

Uiteraard, dat moet iedereen toch eens gedaan hebben. Om iets grappigs te zien, of iets vies. Dat is toch opwindend? Het maakt gewoon deel uit van onze wereld. De filmpjes van Howard Stern bijvoorbeeld: platter kan haast niet. Zo is er een filmpje waarin een vader en zijn dochter te gast zijn in de studio. Zij krijgt vragen voorgeschoteld, en als ze fout antwoordt, moet haar vader van Stern haar broek aftrekken. Waanzinnig.

Durf je vloeken in het bijzijn van je moeder?

Natuurlijk. Die kijkt van zoiets niet op, hoor. Mijn ouders zijn overigens hun tijd ver vooruit, zeker vergeleken met mij. Zo heeft mij moeder al een iPod en ik nog niet. Ze heeft me onlangs geleerd hoe iTunes werkt.

Ben je ooit iets met iemand begonnen uit medelijden?

Nee gij, da’s toch degoutant. Dat vind ik uiterst respectloos voor de ander. Stel je eens voor dat iemand dat met jou zou doen. Je moet sowieso niets doen uit medelijden. Je helpt die mensen daar niet mee. Op lange termijn geraken ze dan nog dieper in de knoei.

Volgens de computer ben je geen engeltje. Er zouden nog enkele sappige geheimen in je schuilen.

(lacht) Wie weet. Ik ben blij dat ik er niet overdreven zuiver uitkom. Dat lijkt me ook maar saai. ‘Zuiverheid’ is ook volslagen onzin. Als er een hel bestaat, dan zitten daar volgens mij alleen maar zuivere mensen. Een plek waar je niets mag uithalen: verschrikkelijk.

Hoe zuiver op de graat bent u? Ga het na op www.blogthings.com/howpureareyouquiz

DOOR HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content