Nu ‘Expeditie Robinson’ (vrij, 20.45) van Kanaaltwee naar VTM verhuist, neemt Evi Hanssen de presentatie over van Lotte Verlackt. Hoe impulsief is de jonge presentatrice die stormenderhand de top veroverde?

Verander je vaak van job?

Ik denk het wel, hé: TMF, Radio Donna, Sporza, productiehuis Eyeworks en nu VTM. Hoewel… eigenlijk valt dat jobhoppen wel mee. Ik blijf toch doorgaans in dezelfde sector, tv, alleen telkens met een ander programma. Eyeworks maakte trouwens alleen programma’s voor VTM, dus verandert er nu eigenlijk niet zo veel.

Laat je je wel eens verleiden tot een impulsaankoop?

Alles is bij mij een impulsaankoop. Dat is omdat ik echt niet graag ga winkelen. Daar bijvoorbeeld een hele dag voor uittrekken, kan ik niet. Ik zie een truitje hangen, en ik beslis of ik het koop of niet. Of ik fiets door de stad en besluit om even bij de Fnac of zo te stoppen. Maar het zien van een lange rij wachtenden kan al genoeg zijn om mijn aankopen terug te leggen en weer buiten te lopen.

Heb je het moeilijk om je aan een dieet te houden?

Ja en nee, omdat ik altijd op mijn eten probeer te letten zonder echt extreem te diëten. Dat hou je meteen al langer vol. Ik probeer vaak genoeg groenten te eten, en af en toe laat ik mij verleiden tot frieten. Dat maakt ook deel uit van mijn dieet. (lacht)

Hoe vaak zeg je iets zonder erbij na te denken?

Ik ben een flapuit, maar het vermindert met ouder te worden. Sowieso iets zomaar zeggen, enkel om te kwetsen, zou ik niet doen. Al vind ik dat mensen vaak te veel letten op wat ze zeggen. Zo vind ik het raar dat je een vrouw niet mag vragen hoe oud ze is. Wat is daar nu zo onbeleefd aan? Je wordt gewoon geboren en vanaf die dag begin je te tellen.

Word je vlug verliefd?

Eigenlijk wel, ik geef me meteen voor iemand en dan is het alles of niets. Al regel ik mijn verliefdheid onbewust op een behoorlijk praktische manier. Tijdens een relatie overkomt het mij zelden dat ik verliefd word op een ander. Integendeel, ik slaag erin lang verliefd te blijven op mijn man.

Heb je al veel verschillende partners gehad?

Nee, ik ben vroeger wel heel vaak van de ene verliefdheid in de andere gevallen. Maar het aantal vriendjes dat ik gehad heb is op één hand te tellen. Ik heb nooit gefladderd. Da’s omdat ik graag bij iemand ben om alles te delen. Plezier beleef je dubbel met z’n twee, en verdriet halveer je.

Plan je vaak vooruit?

Ja, maar nooit op lange termijn. Ik hou bijvoorbeeld in de gaten wanneer er een vrije periode aankomt en dan vraag ik mijn man om die ook vrij te houden. Maar pas als het zo ver is, zien we wel wat we doen met die tijd. Onze vakanties zijn altijd last minute, net als ons huwelijk. Op een dag zijn we langs het districtshuis gegaan om te vragen wat de eerstvolgende datum was waarop we konden trouwen. Dat was twee maanden later, en twee maanden later waren we getrouwd.

Vind je regels beperkend?

Niet als ze zin hebben. Je zal me niet vlug door een rood licht zien razen, of hardrijden. Maar er zijn van die sociale verplichtingen die nergens op slaan, waar ik wel moeite mee heb. Iemand met meneer of mevrouw aanspreken, bijvoorbeeld. Als ik mensen bij hun voornaam aanspreek die verwachten dat ik ze met ‘meneer’ of zo aanspreek, merk ik dat ze dat eventjes vreemd vinden, maar tegelijk charmant.

Je bent voor 54 procent impulsief, zegt de computer. Dat betekent dat je wel spontaan bent, maar daarom nog niet roekeloos.

Toch vind ik dat je af en toe roekeloos moet kunnen zijn en alle remmen loslaten, al zijn de gevolgen dan mogelijk niet te overzien. Maar het klopt dat ik niet blind impulsief ben, al denken mensen dat wel eens. Da’s omdat ik makkelijk vlugge beslissingen neem, maar dat wil niet zeggen dat ik eerst niet bij de dingen stilsta. l

Hoe impulsief bent u? Ga het na op www.blogthings.com/areyouimpulsivequiz

DOOR HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content