Hoe goed ben je in bed, met welke filmster heb je het meest gemeen, wat voor type seriemoordenaar schuilt er in je? Op het internet wemelt het van de persoonlijkheidstests – ook wel blogthings genoemd – die aan de hand van een gericht kruisverhoor nagaan hoe het met je ziel is gesteld. In X-Ray onderwerpen we wekelijks een mediafiguur aan zo’n alternatieve psychoanalyse.

De Belgische voetbalcompetitie is weer afgetrapt, dus is Tom Coninx op post als presentator van ‘Studio 1’ (vr en za omstreeks 22.45 – één). Erg veel weten we eigenlijk niet over hem. welk beeld hebben andere mensen van Coninx?

x ray

Op welk moment van de dag ben je op je best?

Tussen negen en twaalf uur ’s avonds, net wanneer ik gedaan heb met fietsen of zwemmen. Wat natuurlijk mooi aansluit bij het late uitzenduur van Studio 1. We gaan live en er kruipt toch wel wat energie in een degelijke voorbereiding onder tijdsdruk. Niet dat ik ’s ochtends geen mens ben. Ik sta op, neem een douche en voel me meteen fit. Dat ik onlangs gestopt ben met roken zal daar ook wel voor iets tussen zitten.

Welke manier van stappen heb je, en is die bestudeerd?

Altijd rechtop, gestaag vooruit met evenwichtige passen en het hoofd omhoog om rond te kijken. Daar schuilt wel enigszins een vastberaden levenshouding achter, maar het is niet zo dat ik voor de spiegel heb staan oefenen om een filmster of sportheld te imiteren.

Welke houding neem je aan als je met mensen praat?

Ik krijg wel eens te horen dat ik mensen vaak aanraak als ik met hen praat. Is dat omdat ik bang ben dat ze niet volgen? Of om contact te zoeken? Geen idee, maar ik weet wel dat ik dit enkel doe bij mensen die ik sympathiek vind en dat wil ik dan ook tonen. En mensen die ik niet kan uitstaan? Het zijn er niet veel, en die ga ik gewoon zo veel mogelijk uit de weg.

Durf je de benen wel eens over elkaar leggen om comfortabel te zitten, of vind je dat zoals sommige mannen verwijfd?

Ach, wat is tegenwoordig nog vrouwelijk en wat nog mannelijk? Mij maakt het allemaal niet zo veel uit, als je maar doet waar je je makkelijk bij voelt. Het zal je wel niet verbazen dat ik pas comfortabel zit als ik mijn benen helemaal kan uitstrekken. Met mijn 1,93 meter zit ik in vliegtuigen en zo al vaak genoeg in pijnlijke houdingen.

Als iemand jou aan het lachen brengt, krijgt die dan een gulle lach of een schuchtere grijns?

Geen idee, lachen moet spontaan zijn. Ik erger mij ook niet aan de bulderlach van een ander, zolang die oprecht is. Ik hou van situatiehumor, of iemand die vlug op iets kan inspelen. Al vind je de beste komiek volgens mij nog steeds aan de toog.

Kom je graag alleen aan op een feestje?

Nee, ik zou meteen op zoek gaan naar iemand die ik ken. Ik heb het eigenlijk niet zo voor feestjes, zeker als ik er niemand ken. Dan ga ik liever met vrienden naar een trendy café of restaurant. Waar ik het sinds kort minder moeilijk mee heb, is om na een lange dag werken in mijn eentje op café een pintje te drinken. Gewoon me even afzonderen om alles te laten bezinken.

In welke houding val je ’s avonds in slaap, of lig je eerst uren te woelen?

Doorgaans op mijn rug omdat ik, om te ontspannen, altijd een boek lees voor het slapengaan. Ik lig niet zo gauw wakker, maar als iets me uit mijn slaap houdt, dan zijn het zorgen over de gezondheid van vrienden en familieleden. Want dat is toch wel het allerbelangrijkste in het leven.

De score: jouw vrienden zien je als een uiterst voorzichtig iemand die zich nogal vlug zorgen maakt en geen impulsieve dingen doet. Klopt dat?

Dat laatste klopt al niet. Toen ik onlangs op vakantie in New York was, besloot ik op de laatste dag om nog naar Miami te vliegen en een paar dagen langer on the road te blijven. Toch redelijk impulsief, niet? Al klopt het wel dat ik op mijn hoede ben, ik heb dan ook al enkele levenslessen gekregen. Eigenlijk ben ik er niet zo mee bezig wat anderen over mij denken. Da’s geen arrogantie, ik vind dat gewoon niet belangrijk. Daarom vind ik het zo frappant dat ik de voorbije weken constant werd aangesproken over mijn kortere kapsel. l

Hoe zien anderen u? Ga het na op

www.blogthings.com/howdopeopleseeyouquiz

DOOR HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content