X-Men Origins: Wolverine zoomt in op de voorgeschiedenis van de geklauwde mutant uit de populaire X-Men-trilogie. Daar horen naast enkele oude bekenden ook een paar nieuwe gezichten bij.Wij zetten ze op een rijtje.

Sabretooth

In de eerste X-men-prent kroop ex-worstelaar Tyler Mane in de harige huid van Wolverines antagonistische halfbroer. Ditmaal is het echter Defiance-rebel Liev Schreiber die als de mutant met de spitse snijtanden hoofdacteur HughJackman van verbaal én fysiek weerwerk voorziet.

Stryker

In X-Men 2 werd deze machtige militairvertolkt door Brian Cox, de jongere incarnatie van de getormenteerde man wordt echter gespeeld door 30 Days of Night-vampier Danny Huston.De legerleider is verantwoordelijk voor Weapon X, het programma dat Wolverines skelet van eenonverwoestbaar metalen laagje voorziet.

Kestrel

De best geklede mutant (Will.i.am) beschikt over een krachtige teleportatiegave waarmee hij regelmatig de hachjes van zijn soortgenoten redt. Ook niet te negeren: zijn voorliefde voor bommen in alle maten en gewichten.

Gambit

Deze uit New Orleans afkomstige mutant (Taylor Kitsch) is misschien wel de explosiefste van zijn soort. Hij houdt er immers van om met zijn kinetisch geladen spelkaarten mensen omver te blazen. Daarnaast blijkt hij uiterst bedreven in het manipuleren van de gedachten van zijn doelwitten.

Silver Fox

Wolverine leerde zijn grote liefde (LynnCollins) kennen toen hij in het begin van de 20e eeuw met de Blackfootindianen optrok. Ze geneest sneller dan haar woeste wederhelft, is de meest sexy scherpschutter ter wereld en weet zelfs in een handgemeen haar mannetje te staan.

Agent Zero

Deze vuurwapenfreak (Daniel Henney) mist zelden of nooit zijn doel. Als hij iemand zoekt, weet hij die dankzij zijn superieure speurkwaliteiten ook zeker en vast te vinden. Bovendien kan hij de kinetische energie die bij een ontploffing vrijkomt, absorberen.

Wolverine

De opvliegende superheld met regenerende krachten en vlijmscherpe klauwen was niet altijd een onderwijzer in de mutantenacademie van Professor X. ‘Wolfie’ (Hugh Jackman) werdgeboren in het 19e-eeuwse Canada, vocht meein de Amerikaanse Burgeroorlog en nam deelaan de landing van Normandië.

Deadpool

Deze van wisecracks en zwarte humorhoudende huurling (Ryan Reynolds) staat bekend om zijn uitgebreide wapenarsenaal. Hij beschikt niet alleen over een collectie zwaarden waarop elke ninja jaloers zou zijn, maar ook over degave der teleportatie zodat hij uit elke hachelijke situatie kan ontsnappen.

X-Men Origins: Wolverine

Vanaf 29/4 in de bioscoop.

Door Steven Tuffin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content