Wild vlees

Eerste zin De snelheid waarmee een professionele baseballspeler zijn bal naar de slagman gooit is gemiddeld honderdvijftig kilometer per uur.

Dirk is een moordenaar, al is dat niet met voorbedachten rade. Wanneer hij het lijk van zijn verliefde bezoekster aan zijn varken voert en zich van haar bezittingen probeert te ontdoen, duiken zijn twee broers in de ouderlijke boerderij op. Karel is Kamerlid en wordt gechanteerd door een zwangere stagiaire, Bruno is een succesvolle ondernemer die na een mislukte Chinese deal moet onderduiken. Dirk, altijd al de schlemiel van de drie, raakt steeds meer verstrikt in de kwalijke avonturen van zijn broers, tegelijkertijd is hij doodsbang om net als zijn dementerende moeder zijn verstand te verliezen. Terwijl hij zijn grip op de werkelijkheid verliest, bonzen de spoken uit zijn kindertijd steeds harder op de deur.

Acteur Rudy Morren schrijft met de prikkelende goesting van een thrillerdebutant en de scherpzinnigheid van een ervaren scenarioschrijver. Vanaf de eerste bladzijde sleept hij je mee in het ondermaatse leven van een brave boekhouder met bloed aan de handen. De pijnlijk herkenbare relatie die Dirk met zijn dementerende moeder en succesvolle broers heeft, bevestigt zijn kwetsbaarheid en zorgt voor de kleefkracht in dit oer-Vlaamse drama. En het einde slaat je gegarandeerd met verstomming. Intelligent, geloofwaardig en toch uiterst onvoorspelbaar: meer van Morren!

Wild vlees ***

Rudy Morren, Horizon, 336 blz., ? 21,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content