WIE WORDT DE MAN VAN WENDY?

21.10 – VTM

Het is toch een klein beetje ironisch. Iris Van De Kerckhove is wereldberoemd geworden – toch in Nederland en Vlaanderen – als het meisje Wendy Van Wanten dat in The Pin-Up Club gekleed in pikante lingerie stoute brieven voorlas van mannelijke kijkers. Twintig jaar nadat ze zo ‘doorbrak’, komt ze nu opnieuw op televisie brieven vragen, zij het dat haar bedoelingen ditmaal helemaal anders zijn. Donderdag wordt de startaflevering uitgezonden van Wie Wordt De Man Van Wendy?, de nu al veel besproken datingshow waarin Wendy Van Wanten samen met VTM op zoek gaat naar haar ‘ware Jakob’. In die openingsspecial praat de zangeres – we citeren hier even de perstekst – ‘openhartig over haar leven als alleenstaande moeder met 2 kinderen, over haar vroegere relaties en de fouten die ze gemaakt heeft en over de liefde’. Tegelijk lanceert Wendy een oproep aan alle ‘vrijgezellen die oprecht in haar geïnteresseerd zijn’ om in de pen te kruipen en een brief te schrijven. Als alle aanzoeken doorgenomen zijn, mag een dozijn gelukkigen dan – in de eigenlijke reeks, die in het najaar wordt uitgezonden – zijn idool voor zich proberen te winnen.

Met Wie Wordt De Man Van Wendy? heeft VTM een heuse primeur te pakken. Voor de eerste keer laat een beroemdheid zich strikken om via een realityreeks een lief te vinden. Oké, in de Verenigde Staten loopt momenteel #1 Single, een reeks rond het liefdesleven van zangeres Lisa Loeb, maar dat programma is meer een docusoap waarin Loeb gevolgd wordt bij haar belevenissen in de New Yorkse uitgaanswereld. En oké, Blind Date heeft al eens Eva Pauwels te gast gehad, maar dat is dan weer geen beroemdheid. Nu is dé vraag natuurlijk: waarom wil Wendy hieraan meedoen? Naar eigen zeggen geraakt Wendy niet op eigen kracht aan een goede vent, omdat haar bekendheid mannen afschrikt. Welke vrijgezellen dan wél moedig genoeg zullen zijn om op tv, en dus voor het oog van Vlaanderen, naar haar hand te dingen, valt nog af te wachten. Maar één ding is zeker: als Wendy de grote liefde niet vindt via de televisie, dan toch een tweede adem voor haar carrière.

Trial & Retribution VI Tweedelige misdaadfilm over een vrouwelijke detective die op zoek moet naar de aanrander en moordenaar van een jonge vrouw (21.45 – Canvas) The Great Wave Documentaire over het beroemdste Japanse schilderij, een houtsnededruk met een enorme golf die een paar vissersboten dreigt te overspoelen (23.50 – Canvas) 3rd Base Als u niet zo kunstzinnig bent: VPRO toont een documentaire over het seksleven van de Amerikanen en hun soms vreemde normen en waarden op dat vlak (23.55 – Ned3).The Woman in Red H Gene Wilder, VS 1984. Oordopjes zijn nodig voor wie niet geconfronteerd wil worden met Stevie Wonders Oscarhit I Just Called to Say I Love You. Wilders remake van de Jean Rochefort-komedie Pardon Mon Affaire bevat een parodie op Marilyn Monroe en ook al leverde dat een iconisch beeld op voor model Kelly LeBrock, deze onstuimige farce over vrouwenobsessie is slechts sporadisch leuk. (15.20 – VTM) Le garçon sauvage H Jean Delannoy, FR 1951. Delannoy zweerde bij een mystiek moralisme en Truffaut verfoeide zijn psychologisch-realistische stijl, maar er gaat van dit verhaal over de liefde van een jongetje uit Marseille voor zijn moeder/prostituee een onderhuidse, licht ontregelende kracht uit. (20.40 – ARTE) The Skulls (0) Rob Cohen, VS 2000. Vrij belachelijke en ongeloofwaardige psychologische tienerthriller van Rob ‘The Fast and the Furious’ Cohen. De plot draait rond moord in een geheim studentengenootschap waar ook corrupte politici, invloedrijke zakenlui en Joshua Jackson deel van uitmaken. Cohen baseerde zich op de studentenvereniging ‘Skull and bones’ van de Yale-universiteit, waar Bush junior lid van was, maar dit is banaal idioot in plaats van provocerend (22.35 – Kanaaltwee).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content