Het komt nooit meer goed tussen Wendy Van Wanten en Dag Allemaal, dat kunnen we nu wel met zekerheid zeggen. Een van de meest besproken én onderhoudende BV-schandaaltjes van de afgelopen zomer kwam onlangs tot een kookpunt toen de zangeres bekend maakte dat ze het tijdschrift een proces zou aandoen. Dag Allemaal heeft in de afgelopen maanden met regelmaat van de klok negatieve stukken gepubliceerd over Wendy en haar entourage – en dan met name haar geliefde Franske – maar toen het magazine suggereerde dat Wendy’s carrière in het slop zou zitten en dat ze nauwelijks nog zou optreden, liep de spreekwoordelijke emmer over. Ze zou het blad voor de rechter slepen, niet alleen om haar imago te beschermen, maar meteen ook in naam van álle BV’s.

Nu hoeft u nog niet meteen de dvd van Kramer vs. Kramer uit de kast te halen om u voor te bereiden. Dag Allemaal publiceerde onlangs een reactie op de hele zaak, en daaruit blijkt dat Wendy’s dreigement niet meer is dan dat: een dreigement. Toen de redactie na lang wachten op een dagvaarding aan Wendy’s manager ging vragen hoe het nu eigenlijk zat met die rechtszaak, bleek er nog helemaal geen klacht te zijn ingediend. Integendeel, de zangeres was meteen bereid alles blauwblauw te laten en een minnelijke schikking te treffen, op voorwaarde dat Dag Allemaal nooit nog iets lelijks over de zangeres zou schrijven. Indien gewenst kon het tijdschrift zelfs in één moeite ook een commerciële deal sluiten rond toekomstige projecten van Wendy.

Het is opvallend hoe snel Wendy bereid is om haar principes te laten varen voor een commerciële deal, noteerde Dag Allemaal fijntjes. En het blad voegde eraan toe dat het niet ingegaan was op het voorstel omdat de lezer ‘de waarheid’ verdiende te weten over de BV’s van dit land, in goede én slechte tijden. Voor anderen is dat dan weer minder een bezwaar, want een paar dagen na Dag Allemaal zette TV Familie Wendy Van Wanten óók op zijn cover, maar in een heel andere context. Wendy kwam er onder de titel ‘Een nieuwe start’ haar hart luchten en vertellen hoezeer de gebeurtenissen van de afgelopen weken haar geraakt hadden. Bovendien, vertelde ze, had ze echt wel een hele zomer iedere dag kunnen optreden, maar heeft ze dat geweigerd omdat ze bij haar kersverse dochter wou zijn.

Weet u wat het grappigste is aan deze hele zaak? Dat TV Familie en Dag Allemaal gewoon door hetzelfde bedrijf worden uitgegeven. Blijkbaar hebben de twee tijdschriften een heel eigen variant op het ‘good cop, bad cop’-principe uitgevonden: de één hangt de vuile was van de BV’s buiten, de ander sluit de slachtoffers weer in de armen en biedt ze een schouder om op uit te huilen. Het is briljant in zijn eenvoud, en als Wendy ooit zou besluiten om à la Sarah Bettens een cd gratis weg te geven, dan hebben we nu al een vermoeden welk magazine je je zult moeten aanschaffen.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content