en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

1 EVENT Boekenbal Populaire

28/4, De Roma, Antwerpen

Een keer per jaar mag het niet-schrijvende gepeupel mee feesten met de groten der Vlaamse Letteren. Om hun aanwezigheid op Het Boekenbal Populaire te verzekeren werd dit jaar de koning van het levenslied Guido Belcanto ingehuurd. Laat u ervan overtuigen dat literatuur wel degelijk swingt.

www.deroma.be

2 FILM Filmhistories. John Wayne

1-29/5, MuHKA, Antwerpen

‘The Duke’ zou er dit jaar 100 geworden zijn. Het MuHKA eert de enige echte heerser van het Wilde Westen op gepaste wijze. Herbeleef ’the walk, the talk, the legend’ in klassiekers als Stagecoach, The Long Voyage Home, Tall in the Saddle (foto: John Wayne en Ella Raines) en The Shootist.

www.muhka.be

3 EVENT 5 jaar Culture Club

30/4, Eskimo, Gent

De hipste club van Gent en wijde omstreken viert zijn vijfde verjaardag in aanwezigheid van superstar deejays The Glimmers, Martin Solveig en Tiga. Kruip enkele dagen op voorhand in de diepvries om extra cool voor de dag te komen.

www.cultureclub.be

4 FILM Hong Kong Panorama

3-30/5, MuHKA, Antwerpen

Omdat Hongkong alweer tien jaar bij China hoort, blikt Hong Kong Panorama terug op de beste Hongkongcinema van het voorbije decennium. Goed voor een boeiend maandje film met o.m. het muzikale retromelodrama Perhaps Love, de historische tragedie Ordinary Heroes, de undercover cop thrillerOn The Edge (foto) en het sfeervolle familie-epos After this, our exile.

www.muhka.be

5 CONCERT Les Nuits Botaniques

30/4 tot 12/5

Met een ijzersterke affiche belooft de Botanique alweer twaalf stomende nachten. Dompelen de Kruidtuin en omgeving onder in heerlijk nachtlawaai: Zita Swoon, Cat Power, Cold War Kids, Gotan Project, The Young Gods, Just Jack en nog zo’n honderd andere groepen en artiesten uit de meest uiteenlopende genres.

www.botanique.be

6 FESTIVAL KunstenFESTIVALdesArts

4-26/5, Brussel

Een liederenavond rond Franz Schubert, een choreografie rond de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens of een documentaire installatie over kinderen in Congo: het twaalfde KunstenFESTIVALdesArts brengt weer beeldend werk en podiumkunst uit alle hoeken van de wereld op talrijke locaties in Brussel.

www.kfda.be

7 BOEK Web Design Studios 2

Nu uit, Taschen

Naast schaamteloze spam en beledigende aanmaningen om lichaamsdelen te laten verlengen, brengt het internet ons ook onnoemelijk veel moois. Web Design Studios 2 toont het mooiste, vernieuwendste en opmerkelijkste wat de cyberspace tegenwoordig aan websites te bieden heeft, mét een lijst van de meest gegeerde designstudio’s.

www.taschen.com

8 CONCERT Brewed by Noon

2/5, Zuiderpershuis, Antwerpen; 4/5, Espace Senghor, Brussel; 5/5, Jazz Festival Luik

Progressieve jazz, Ierse folk en tribale Afrikaanse ritmes: die ongewone cocktail serveert Brewed By Noon, de gelegenheidsgroep van Sean Noonan waar ook gitarist Marc Ribot en griot Abdoulaye Diabaté deel van uitmaken. Schol!

www.noonansmusic.be

9 EXPO Kitsch, Camp, Design?

28/4 tot 26/5, Designmuseum, Gent

Tuinkabouters, bustes van componisten, Delfts blauwe klompjes, nepantieken kruiken en zelfs verblindend roze K3-memorabilia: in het Gentse Designmuseum worden ze een maand lang tot kunst verheven.

www.designmuseum.be

10 CONCERT Howe Gelb

29/4, Cactus, Brugge

Voormalig Giant Sandfrontman Howe Gelb doet het al een tijdje solo, maar kreeg kennelijk last van eenzaamheid: voor zijn nieuwste project ‘Sno Angel laat hij zich omringen door een gospelkoor. Samen met zijn eigen morsige geluiden blijkt dat hartverscheurend intieme rock op te leveren.

www.cactusmusic.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content