Wachten op Gal Gadot

In 2004 werd Gal Gadot (32) tot Miss Israël gekroond. Twee jaar militaire dienstplicht brachten het model discipline bij. De rol van bondgirl in Quantum of Solace moest ze aan Olga Kurylenko laten. In 2009 had ze haar eerste filmrol beet, die van wapenexperte Gisele in de vierde episode van de razend populaire straatracereeks Fast & Furious. Ze stond erop de stunts zelf uit te voeren en mocht ook meedoen in aflevering vijf en zes. Vorige zomer behoorde haar Wonder Woman tot de schaarse hoogtepunten van het teleurstellende superheldenduel Batman v Superman: Dawn Of Justice.

Waarom het nu al haar zomer is

Omdat de Amerikaanse pers hyperenthousiast is over Wonder Woman (foto) en Gadots charismatische en gespierde vertolking prijst. Maar vooral omdat het publiek stormloopt voor de superheldenfilm over de amazoneprinses met goddelijke krachten die een Britse piloot wil helpen om WO I te winnen. Dat succes maakt korte metten met de door Hollywoods beunhazen gekoesterde mythe dat de wereld niet zit te wachten op blockbusters waarin een superheldin de plak zwaait. Na flops als Catwoman en Elektra was de koudwatervrees belachelijk groot.

In haar woorden

‘Het is ontzettend belangrijk dat meisjes en jongens kunnen opkijken naar een vrouwelijke superheld.’

Ster in wording?

Op korte termijn ziet het er goed uit. Wonder Woman jaagt de bekendheid van Gal Gadot door het dak. Om werkzekerheid en dikke loonbrieven hoeft ze zich geen zorgen te maken want in tegenstelling tot concurrent Marvel zit superheldenfabriek DC om hits verlegen. In afwachting van nieuwe solo’s mag Gadot haar weinig verhullende gevechtsplunje aantrekken om zweep en zwaard te hanteren in DC Extended Universe-projecten zoals Justice League. Op lange termijn zal ze uiteraard moeten bewijzen dat ze ook zonder Wonder Woman wonderen kan verrichten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content