VRIENDEN VAN DE VEIRE

PETER VAN DE VEIRE. 'Ik was geworden waarvoor ik altijd had gevreesd: een hype.'

Zaterdag 3/9, 21.30 – één

De Rode Loper doen vergeten als showbizzreferentie? Probeer het maar! Peter Van de Veire neemt de taak op zich met een nieuwe talkshow: Vrienden Van de Veire. ‘De sfeer die ik voor ogen heb, is die van een zaterdagavond met vrienden op café’, zegt de showmaster. ‘Het moment om samen terug te kijken op de week, eens te lachen en indien nodig het hart te luchten. Stel dat Kelly Pfaff in de week de showbizzactualiteit haalt, dan wil ik het met haar wel over dat nieuwsfeit hebben, maar tegelijkertijd wil ik ook voor een dieper verhaal gaan. Of neem Sam De Bruyn: van hem zou ik willen weten waarom hij na een afranseling Antwerpen voor het homovriendelijker Gent heeft omgeruild.’

En gaan jullie de hele tijd praten?

Peter Van de Veire: We hebben ook enkele rubrieken, zoals Vriendjes Van de Veire, waarin kinderen in al hun ontwapenende brutaliteit aan BV’s de vragen voorleggen die we zelf net niet durven te stellen. En elke keer sluiten we af met een showbizzoverzicht door Frank Deboosere, aan wie waarlijk een celebritywatcher verloren is gegaan. Tijdens de talkshow laten we ons ook door experts bijstaan – Kris Wauters, Hanne Troonbeeckx en David Galle voor de eerste aflevering. Naast Vlaamse mikken we overigens ook op internationale gasten.

De gesprekken voor ‘Vrienden Van de Veire’ vinden plaats aan een tafel die, zoals je trots opmerkte, blinkt als goud. Zonder was er voor jou geen beginnen aan?

Van de Veire: Kijk, ik ben uit een werkmansbroek geschud. En dat heeft er, denk ik, voor gezorgd dat ik van de kleinste dingen een feest wil maken. Geef mij een patat en ik hol die uit om op te vullen met look, room en andere vetlapperij – hetzelfde met deze nieuwe talkshow. Iets is pas af als het een gouden randje heeft, vandaar die gouden tafel én de kermislichtjes in het decor.

‘Vrienden Van de Veire’ moet de leemte van het afgevoerde ‘De Rode Loper’ opvullen. Je was er zelf een paar keer gelegenheidsreporter, zul je die vaste afspraak niet missen?

Van de Veire: Het zal vooral raar zijn. Tot voor een paar maanden had ik een vast ritueel. Na het maken van De Ochtendshow rustte ik wat in de namiddag om daarna de volgende dag voor te bereiden. Dat begon steevast na zes uur, terwijl ik de tv aanzette voor De Rode Loper en Blokken. Het zal nu wellicht een ritueel met Jeroen Meus en Ben Crabbé worden. Even aanpassen, maar alles went.

Hoe gaan jullie je van ‘De Laatste Show’ onderscheiden, die al vier avonden in de week loopt?

Van de Veire: Dat wordt de uitdaging, maar het kan ons lukken. De Laatste Show vist wel deels in dezelfde vijver, maar tegelijkertijd vragen zij ook niet-showbizzgasten. Doordat we op zaterdag zitten, kunnen wij de hele week in beschouwing nemen.

In 2007 werd je door dit magazine uitgeroepen tot Man van het Jaar. Is dat, als je bekijkt wat je sindsdien over je heen hebt gekregen, niet een beetje een vloek gebleken?

Van de Veire: Ik was toen verbijsterd en blij verrast, en ik kijk nog altijd met hetzelfde gevoel op die eer terug. Al vroeg ik me tegelijkertijd wel af: Mannekes, wat is hier aan de hand? Ik bleek iets te zijn geworden waarvoor ik altijd al schrik heb gehad, namelijk een hype. In zo’n situatie heb je de zaken niet meer onder controle. Kijk maar hoe Betty zo veel jaren na Big Brother nog geleefd wordt. Als je zo gelanceerd wordt, weet je dat je ook weer wordt neergehaald. Ik heb geprobeerd dat zo goed mogelijk over mij heen te laten komen. Ik denk wel dat ik het overleefd heb en nu een beter evenwicht bereikt heb.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content