VRAAG HET AAN VINCENT BYLOO

Njam!

Ik ben al jaren een trouwe Acht-kijker – nergens anders hebben ze zulke boeiende documentaires en hilarische stand-upcomedy – maar nu is Acht op mijn digibox koudweg vervangen door Caz, een mannenzender. Is dat echt wat Vlaanderen nodig heeft, een mánnenzender?

Agnes Philipaerts, Neerpelt

– Denk er eens over na, Agnes. Waarom zouden ze aan de Medialaan tijd en geld steken in tv-stations met een breed en gevarieerd aanbod als ze hun zenders, én kijkers, gewoon kunnen opdelen in doelgroepen? Handig voor de adverteerders, makkelijk voor de secretaresse die de programma’s voor die zenders moet aankopen in het buitenland.

En waarom een mannenzender, Agnes? Omdat álle andere doelgroepen al hun eigen zender hébben. Voor vrouwen zijn er al Vijf, Vitaya en alle één-programma’s met Kobe Ilsen. Nazi-sympathisanten hebben Canvas. En voor insomniapatiënten is er Actua TV én Kanaal Z. Er zijn heelder minderheidsgroepen met een eigen zender. Q-luisteraars hebben Q2, zwakzinnigen Ment TV en VTM, en voor mensen die nog níét spontaan over de pot gaan hangen bij het zien van Gert Verhulst is er Njam.

Hoog tijd dus dat de gezonde, viriele man ook zijn eigen tv-station krijgt. Enter Caz, een zender die bruist van het testosteron. Je kunt er elke avond afwisselend terecht voor een vechtfilm (Rambo I tot VII, of iets met Chuck Norris) en een schietfilm (starring Steven Seagal of Arnold Schwarzenegger). En voor wie zijn tv graag wat gewaagder en hedendaagser heeft, zijn er cutting-edge series als Married with Children en The A-Team. Al is het míj niet geheel duidelijk waarom Mia Doornaert in hotpants en doorkijkblouse op Caz het weer presenteert.

Yeah! Volgende maand komt eindelijk de tiende plaat van Metallica uit, Hardwired… to Self-Destruct. Kijk jij daar ook zo geweldig naar uit?

Jörgen Van Crombruggen, Zonhoven

– Eerlijk, Jörgen? Ik kijk ernaar uit als naar mijn eerstvolgende tandartsbezoek.

Tenzij jij natuurlijk die ene Metallica-freak bent die ooit een lezersbrief instuurde na een niet zo lovende recensie van St. Anger. Je schreef dat je je zonen niet voor niets Lars en Ulrich had gedoopt. Dat we allemaal mochten branden in de hel. En wel nadat je de hele Knack-redactie eigenhandig was komen uitmoorden met een botte machete.

Dus Jörgen, als jij het bent: drie dingen. Eén: goed dat je geen fan bent van Led Zeppelin, of je had je zonen Robert en Plant moeten noemen. Twee: nog beter dat je geen fan bent van The Breeders, of je zonen hadden nu Kim en Kelley geheten. Drie: ik kijk uiteraard gewéldig uit naar die nieuwe plaat van Metallica. Topkerels ook, die mannen – had ik dat al vermeld?

Ik hoorde je vorige week op Studio Brussel herhaaldelijk Hendrik Vuye vernederen en beledigen. Zoiets is totaal onaanvaardbaar op de openbare omroep, en jij bent totaal ongeschikt als radiopresentator.

Stoffel Lemmens, Zulte

– Het is niet mijn gewoonte op deze plek klachtenmails over StuBru te behandelen, Stoffel. Hier staat zo al genoeg onzin. Maar omdat er deze week maar twee andere brieven zijn binnengekomen – foutje bij de post allicht – toch even dit. Twee parlementsleden die met ontslag dreigen, maar door de partijleider aan de kant geschoven worden nog voor ze hun dreigement zélf tot uitvoer kunnen brengen: wie daar geen ironie in ziet, beschikt niet over gevoel voor humor. Of heet Bart De Wever. Wat een beetje dubbelop is. Overigens, dat je mijn opmerkingen alleen maar vernederend en beledigend vond voor de heer Vuye en niet voor die arme Veerle Wouters, beschouw ik als ronduit seksistisch en derhalve ook vernederend en beledigend tegenover háár. Bijgevolg vind ik je mail ongegrond en jou totaal ongeschikt als boze brievenschrijver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content