Vraag het aan Vincent Byloo

Met verbijstering je reconstructie gelezen van het recente Humo-interview met Prince. Ik kan maar moeilijk geloven dat muziekjournalisten echt zo ijdel en zelfingenomen zijn dat ze elkaar in het bijzijn van zo’n legende in de haren vliegen. Overdrijf je toch niet een beetje?

Simon Serginart, Groot-Antwerpen

Helaas, Simon, het is nog veel erger dan ik dacht. Dezelfde Humo-journalist die in zijn artikel over Prince achtereenvolgens een Nederlandse, een Britse en een Spaanse journalist schoffeerde, heeft twee weken geleden bij zijn eigen broodheer een lezersbrief ingestuurd om een ex-collega af te branden. Je leest het goed. Een lezersbrief. In het blad waar hij voor schrijft. Om een persoonlijke vete te beslechten met een collega die voor datzelfde blad geschreven heeft. Ik besef dat het nu een beetje meta wordt, beste Simon, maar in die brief verwijt de Humo-scribent zijn gewezen confrater dat hij achterbaks is, en een roddelaar. Ik herhaal. Achterbaks. En een roddelaar. Zegt hij hem dus niet in zijn gezicht, maar in een lezersbrief. Daar bestaan maar twee woorden voor. Roddel. En achterklap. Ik voel te veel schroom om hier álle incriminaties te citeren, maar ‘slechte chauffeur’, ‘opportunist’, ‘poseur’ en ‘drager van dik makende hawaïhemden in kitscherige kleuren en saaie ruitjespatronen’ waren veruit de braafste verwensingen.

Ik weet één ding, Simon. Medewerkers die de lezersrubriek van hun eigen blad misbruiken om collega’s door het slijk te halen: dat zouden ze bij Knack Focus nooit tolereren.

Ik lees dat Jacky Lafon spijt heeft dat ze uit Familie is gestapt en graag wil terugkeren als Zatte Rita. Kunnen ze dat arme mens niet gewoon opnieuw aannemen?

Ines De Wachter, Oostrozebeke

Voor Jacky Lafon zou dat natuurlijk een barmhartige oplossing zijn. Sinds Antje De Boeck alleen nog jassen mag aannemen tijdens musicalversies van films waarin ze vroeger nog meespeelde, weten we hoe slecht het gewezen karakteractrices kan vergaan. Het is niet voor haar plezier dat Jacky Lafon al maanden met een zelfgeschreven cabaretshow leurt. In Blankenberge hebben ze voor volgende zomer weliswaar al 25 voorstellingen geboekt, maar het is de vraag of die uitverkocht zullen raken. In Blankenberge kunnen toeristen op het strand al genoeg marginalen zien, gratis en voor niks. Waarom zouden ze ervoor betálen? Maar je kunt je ook afvragen of een rentree in Familie haar dan zo veel solvabeler maakt. Jacky heeft in de vakpers al meermaals opgebiecht dat ze als soapactrice minder verdiende dan haar dochter die bijbeunt als kaartjesscheurder in Bobbejaanland. Kun je nagaan.

Misschien is een ruildeal met het veel beter betalende Thuis wel een optie? Bijvoorbeeld met Simonneke. Het zou alvast heel wat afwisseling bieden voor de Familie-kijkers die het stilaan hebben gehad met dat eeuwige geslemp van Zatte Rita, en voor de Thuis-kijkers die onderhand genoeg hebben van de hysterische huilbuien van Simonneke. Dus waarom Zatte Rita niet eens een seizoen aan de toog van de Frens zetten en Simonneke achter die van Jan en Alleman? Jacky Lafon wordt dan eindelijk eens naar waarde verloond en bij Familie kunnen ze Marleen Merckx’ gederfde inkomsten ruimschoots compenseren met de uitgespaarde drankrekening van Zatte Rita.

De presentatoren van Music for Life zouden tijdens de Warmste Week zeven dagen buiten leven, in de kou. Ik geloof daar niets van. Die zitten tussen hun presentatieshifts toch gewoon lekker warm binnen aan een stoof?

Ron Svernelis, Rijmenam

Niets is minder waar! Siska, Linde en Eva presenteren wel degelijk een week lang in de kou, als symbool voor hun engagement. Maar laten we wel wezen: een week lang de kou trotseren, zo’n opoffering is dat nu ook weer niet. Bij Q-music hebben ze drie maanden met een clownsneus moeten rondlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content