Sinds AC/DC-zanger Brian Johnson heeft aangekondigd dat hij doof wordt, zijn er al veel vervangers gesuggereerd. Wie moet hem volgens jou vervangen tijdens hun huidige tournee?

Christophe Liekens, Boortmeerbeek

> Helemaal niemand, natuurlijk! Wat is dat nu, Christophe? Sinds wanneer is een beetje tinnitus een geldige reden om te stoppen met rocken? AC/DC’s nieuwste tournee heet niet voor niets Rock or Bust. Je blijft rocken, óf je valt dood – geen tussenweg mogelijk. Het laatste wat muzikanten moeten doen, is toegeven aan hun gehoorproblemen. Voor je het weet, maak je van die middeleeuwse folkmuziek met draailieren en gregoriaanse koren zoals Sting. Nee, een echte rocker gaat door tot zijn oorschelpen eraf vallen. Kijk naar Guy Swinnen. Te oordelen naar zijn laatste paar platen is hij ook al jaren doof, maar hij blijft tenminste dóórgaan.

De lente is in ’t land, hoog tijd om mijn zomervakantie te boeken. Wat zijn tegenwoordig de hippe bestemmingen, Vincent?

Ferre Van Cauter, Wondelgem

> Verkeerde vraag, Ferre. Het is niet langer de bestemming die ertoe doet. Wel hoe en met wie je reist. Ik bedoel: je kunt deze zomer wel mooi naar Ibiza vliegen, maar als je daar aankomt in een beige driekwartsbroek in plaats van een afgewassen groene sta je alsnog voor schut. Nee Ferre, voor hippe vogels zoals jij zijn er deze zomer twee reistrends.

Eén: je kunt je als #brusselsairlinesreporter registreren en gratis de wereld rondvliegen. Tenminste, als je op je reisblog en op Instagram bij elke post vermeldt dat je een #brusselsairlinesreporter bent en dat je alleen vliegt met @brusselsairlines en @brusselsairlines only. Deze trend is helaas alleen weggelegd voor BV’s die schaamteloos hun naamsbekendheid exploiteren.

Dat brengt me bij trend twee. Een hip alternatief is om gewoon méé te reizen met zulke BV’s. Dan heb ik het uiteraard niet over BV-reizen in het spoor van Jo Vally of Christoff naar een of andere all-inbestemming in Sharm el Sheikh. Nee, écht hip zijn groepsreizen in de slipstream van opiniemakers en influentials. Wat dacht je van pakweg vijf dagen Chicago in het gezelschap van Mia Doornaert? Het kan dankzij De Standaard in samenwerking met Davidsfonds Cultuurreizen, en dat voor amper 2700 euro! Boezemen de trefwoorden ‘barones’, ‘hotpants’ en ’the windy city’ je toch meer angst dan vertrouwen in? Geen probleem: De Morgen stuurt je voor nog geen 2000 euro vijf dagen naar New York met hoofdredacteur Lisbeth Imbo. En dat is geen stiekem snoepreisje waarvoor ze niet eens vakantiedagen moet opnemen, zoals afgunstige collega’s fluisteren. Nee, Lisbeth kan haar boîte perfect dirigeren vanop afstand. Dat heeft ze vorige zomer al afdoende bewezen door acht weken lang te telewerken vanuit de tuin van In de Wulf.

Chicago en New York zijn gewoon bestemmingen waarmee de barones en de hoofdredactrice zich helemaal kunnen identificeren. Ze vallen er als het ware mee samen. Om die reden had Knack trouwens een fanreis gepland met Joël De Ceulaer naar de nulmeridiaan van Greenwich. Helaas is hij intussen gaan werken voor een krant die zijn portretfoto’s wat groter beloofde te plaatsen dan Knack en gaat díé reis niet door. Maar laat dat je niet tegenhouden, Ferre: BV-reizen zijn de shit!

Nu De mol gedaan is, ben ik als televisiekijker een beetje op de dool. Gids jij me uit het zwarte gat?

Marleen Tieleman, Meeuwen-Gruitrode

> Net nú is er geen reden meer om te dolen, Marleen! Met de finale van De mol is er eindelijk een einde gekomen aan dat kinderachtige kat-en-muisspelletje tussen één en VIER waardoor geen enkel programma nog op tijd begon. Lieten ze Thuis vijf minuten uitlopen bij één om De mol te kloten, dan maakte VIER dat Komen eten zés minuten langer duurde. Op het einde was De mol bijna een nachtprogramma. Dus bekijk het positief, Marleen: nu De mol erop zit, is de tv-gids van Knack Focus weer helemaal up-to-date!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content