1. GETTING LOST

SEPTEMBER, BENBELLA BOOKS

In oktober gaat in de VS het derde seizoen van Lost van start. Wij krijgen over twee weken de ontknoping van jaargang twee op ons bord. Diehard fans kunnen ondertussen ook terecht bij dit boek, dat een twintigtal essays over de serie bundelt en een antwoord zoekt op vragen als ‘Waarom moest Boone sterven?’, ‘Wat is de functie van de ijsbeer?’ en ‘Waar komen die Others in godsnaam vandaan?’

2. U2 BY U2

SEPTEMBER, HARPERCOLLINS

In 1975 kwamen vier tieners uit Dublin samen in een keukentje om samen een bandje op te richten. Ruim dertig jaar later zijn Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen nog altijd samen en is U2 de bekendste rockgroep ter wereld. In U2 by U2 vertellen de bandleden samen met manager Paul McGuinness hun verhaal. Met foto’s uit hun eigen archief.

3. PET SHOP BOYS CATALOGUE

OKTOBER, THAMES & HUDSON

Neil Tennant en Chris Lowe van The Pet Shop Boys vormen het meest succesvolle Britse songwritersduo sinds Lennon en McCartney, dankzij hits als West End Girls, It’s a sin of Go West. Van bij het begin stond bij The Pet Shop Boys niet alleen de muziek centraal, maar ook de verpakking. Dit luxeboek laat 20 jaar na hun eerste album aan de hand van albumhoezen, artwork, videostills, kostuums en merchandising zien hoe de groep op visueel gebied voorop liep.

4. BRUCE SPRINGSTEEN ON TOUR: 1968 – 2005

OKTOBER, BLOOMSBURY

Begin november is Bruce Springsteen te gast in het Antwerpse Sportpaleis, waar hij zijn laatste plaat The Seeger Sessions komt voorstellen. Wie zich terdege wil voorbereiden op een avondje The Boss mag dit boek niet missen. Bruce Springsteen On Tour is een terugblik op de tientallen tournees die de muzikant sinds de start van zijn carrière ondernam, met 350 foto’s (waarvan de meeste nooit eerder gepubliceerd), memorabilia en souvenirs én een portret van de muzikant van de hand van Dave Marsh, ex-redacteur van Rolling Stone.

5. MARLON BRANDO – MET DE BILLEN BLOOT

NOVEMBER, HOUTEKIET

‘Wie van sappige roddels houdt, waant zich in de zevende hemel’, zo schreef The Sunday Times toen Brando Unzipped op de markt kwam, een boek over het stomende seksleven van de overleden acteur. Hm, waarom zou precies dit werk een Nederlandse vertaling krijgen, vraagt een mens zich dan af.

Patrick Duynslaegher

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content