Series

Alexander

Vanaf 7/10, elke dag behalve zondag – 18.20 Ketnet

Acteur Herman Verbruggen had naar eigen zeggen het alternatief voor FC De Kampioenen klaar maar de VRT-directie dacht er anders over. De hele reeks werd verknipt en versluisd naar Ketnet. Wat ervan overblijft, is een soort van Moeders Mooiste.

Team Spirit

Wordt verwacht op VTM

Ordinaire voetballerserie met pretentie. Spin-off van de gelijknamige film. Regisseur Jan Verheyen wil ‘grappig en ontroerend zijn’. Wij voelen met hem mee.

Marta

Wordt verwacht op VTM

Bij de persvoorstelling van deze sitcom schoot een cover van Tom Waits’ gelijknamige lovesong uit de klankkast. Een schaamteloos misplaatste referentie. Dat Studio 100 produceert, is al geen geruststelling, maar de namen die aan de hoofdpersonages werden toegekend nemen alle twijfel weg: Marta wordt omringd door Rogers en Juliens. I rest my case.

Sedes & Belli

Wordt verwacht op TV1

Koen De Bouw en Tine Reymer spelen detective in deze nieuwe prime-time reeks voor TV1, die dit keer wordt gesponsord door de stad Oostende. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws: VRT noemt het ‘een kwaliteitsserie van eigen bodem’. Remember Stille Waters?

Human Interest

Witte Raven

Vanaf oktober elke zondag – TV1

De rentree van Paul Jambers bij de VRT. Of tenminste toch van zijn productiehuis, De Televisiefabriek. Laat alle vooroordelen varen, want Witte Raven – een adaptatie van het Britse Faking it – heeft hitpotentieel: iemand wordt gedurende een maand gedropt in een voor hem totaal vreemde werkomgeving die hij zich met behulp van drie coaches eigen moet maken. De eerste case: dokwerker wordt kapper in de Antwerpse homoscène. Jawel, Paul heeft zijn kennissen uit het milieu aangesproken.

KRC Genk

Vanaf oktober – VT4

Van de overdosis nieuwe docusoaps die de verschillende zenders op ons afvuren is dit de enige met een originele invalshoek. VTM doet Luchthaven netjes over in Brussels-Zuid, en aapt Dieren in Nesten na in Vinger aan de Poot. Nu ja, who cares?

Reality-soap

De Pfaffs

Elke vrijdag vanaf 6/9 – 20.40 VTM

From zero to hero after all! Jean-Marie Pfaff, sportman af, wordt fulltime tv-vedette en geeft in deze Vlaamse versie van The Osbournes alle geheimen van zijn brede clan bloot. Verbazend toch hoe onzinnige televisie soms grappig kan zijn. Let vooral op het decor ten huize Pfaff. Hilarisch!

Talkshow

De Nachtwacht

Elke zaterdag vanaf 7/9 – 23.30 Canvas

Met Marc Reynebeau is ook Trommels en Trompetten afgevoerd. Jan Leyers draagt voortaan in Nachtwacht het sterk gekrompen culturele vaandel van Canvas. Elke week gaan hij en zijn gevolg in de clinch met een hoofdgast, die een controversiële stelling inneemt en verdedigt. Wat blijkt? Kristien Hemmerechts en Etienne Vermeersch zijn al geboekt als vaste panelleden. Wil iemand eindelijk eens het adressenboekje van de VRT actualiseren?

De Laatste Show, met Marc Uytterhoeven

Vanaf oktober – TV1

Het icoon van de Vlaamse televisie neemt alweer geen risico’s maar dat nemen we hem niet eens kwalijk. Wat hij ooit rond voetballen deed in Megascore bij het ter ziele gegane Supersport, doet hij nu naar aanleiding van het WK wielrennen in De Fiets van Pavlov: met drie gasten een leuk programma maken. Daarna begint hij aan een estafetteserie met Bruno Wyndaele: om de zes weken lost de een de ander af als presentator van De Laatste Show. Benieuwd hoe Marc zijn benen zal leggen.

Spel & Variété

Fear factor

Elke zaterdag vanaf 14/9 19.40- VTM

Provocerend format van Endemol, waarin een half dozijn kandidaten drie aartsgevaarlijke of walgelijke proeven moet doorstaan willen ze met een smak geld gaan lopen. Genre: 400 of meer ratten over je lijf laten lopen, kakkerlakken vreten of tussen alligators zwemmen. Verfijnd entertainment, quoi. Al moet de kijker thuis zelf de meest beangstigende test ondergaan wil hij deze show uitzitten: Walter Grootaers presenteert.

De Sleutel

Vanaf oktober op VTM

Nachtelijk avonturenprogramma gepresenteerd door Koen Wauters. Over de inhoud is weinig vrijgegeven maar de trailer die op de persvoorstelling werd getoond, was knap gemonteerd.

Pop Idol

Wordt verwacht op VTM

Wereldwijde televisiehit. Vreemde mix van talentenjacht, docu-soap en reality-tv, en hét prototype van interactieve televisie. Pop Idol geeft jong muzikaal talent een podium, scheidt het kaf van het koren en begeleidt de besten op een professionele manier naar een spetterende finaleronde. Ten minste, dat was het geval in Engeland. Afwachten wat VTM ervan bakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content