Vijf dingen die u niet hoefde te weten over Who Let the Dogs Out

Twintig jaar geleden scoorde Baha Men onverwacht een wereldhit met Who Let the Dogs Out, een nummer dat nog steeds evenveel verbazing als afkeer oproept.

1 Producer Steve Greenberg, de man die ook Hanson en Jonas Brothers ontdekte, richtte zijn eigen label op omdat niemand het nummer wilde uitbrengen.

2 Baha Men kaapte in 2001 de Grammy voor beste dance weg en ging daarmee Daft Punk, The Chemical Brothers en Janet Jackson voor.

3 Het toerisme op de Bahama’s kende een ferme boost dankzij het succes van Baha Men. Volgens frontman Rik Carey werd er zelfs extra personeel aangeworven om alle toeristen op zoek naar de band op te vangen.

4 Kunstenaar en zelfverklaard Who Let the Dogs Out-wereldexpert Ben Sisto spendeert al zo’n decennium aan het vergaren van zo veel mogelijk informatie over de song en doopte zijn levenswerk ‘Who Let Who Let the Dogs Out Out’. Zijn research legde de basis voor de documentaire Who Let the Dogs Out, die vorig jaar verscheen.

5 Who Let the Dogs Out heeft niets te maken met honden, maar is in feite een feministisch anthem. De honden uit de titel staan symbool voor onbeschofte mannen die vrouwen catcallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content