PLAT MAAR SEXY. Om van uw woonkamer een echte homecinema te maken, mag een megascherm niet ontbreken. en veel geld natuurlijk.

www.v2max.be

V2Max PD-4210 plasma TV

Wie een beetje mee wil zijn, heeft tegenwoordig zo’n groot plat scherm in zijn clean en trendy interieur hangen. Dat willen de tv-boeren ons toch doen geloven. Bij de computerschermen worden er al meer platte dan klassieke schermen verkocht. Als het van de fabrikanten van televisies afhangt, zal dat in hun segment binnenkort ook zo zijn. Voorlopig blijven die trendy schermen nog vooral voorbehouden voor mensen die het zich financieel kunnen veroorloven. De prijzen gaan echter wel zienderogen naar beneden.

Bij de platte schermen blijft er nog een sterke concurrentie tussen plasma- en LCD-schermen. Beide hebben voor- en nadelen. Plasma’s zijn relatief goedkoper, u kunt er makkelijker grotere versies van kopen en ze hebben nog altijd een iets snellere reactietijd. Bij LCD’s is de kijkhoek dan weer groter, ze gaan veel langer mee, kennen geen zogenaamde burn-in, zijn lichter en minder fragiel, en ze bieden een grotere helderheid en contrast.

Voor een LCD scherm van een 66 centimeter betaalt u ergens tussen de 2000 en 2500 euro. Als u weet dat u voor iets tussen de 700 en 1000 euro een traditionele breedbeeldtelevisie van 70 centimeter van een heel goede kwaliteit hebt, blijft dat voorlopig nog heel duur. Wilt u echt een megascherm dat toch nog een beetje te betalen is, dan hangt u voorlopig vast aan plasma. Tot voor kort betaalde men voor een plasmascherm van 107 centimeter nog 6000 euro of meer, maar ook deze prijzen zijn aan het kelderen.

Het Belgische merk Dmax brengt onder de eigen merknaam V2Max bijvoorbeeld het PD-4210 plasmascherm op de markt. Dit is een scherm van 42 inch of 107 centimeter, wat echt al een heel serieuze afmeting is voor een televisiescherm. Het toestel op zich kost ongeveer 4375 euro. Daar zitten geen staander of luidsprekers bij, maar voor die prijs krijgt u wel een groot en knap scherm. Handig voor de echte tv-junkies onder ons is dat het toestel twee tuners aan boord heeft. Zo kunt u tegelijk naar twee tv-uitzendingen kijken. Op een comfortabele manier, want het scherm is toch groot genoeg. De verdeling kunt u trouwens zelf nog aanpassen. Er zijn ook flink wat aansluitingen voorzien, wat handig is voor diegenen die het scherm multifunctioneel willen inzetten: scart, computer met VGA én DVI-D, composite, S-video, enzovoort. We hebben het met pijn in het hart weer richting fabrikant gestuurd.

Bruno Koninckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content