UN PETIT PROBLÈME DANS MA PLANTATION

Dimitri Dewever medewerker Trends

De mesjogge shooter Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 bewijst dat tuinieren met pesticiden bepaald niet zonder gevaar is.

ACHTERGROND

Dit digitale plantje ontkiemde in 2009 als kleinschalige tower defense-game en groeide als smartphone-app en Nintendo DS-titel uit tot een ware culthit. In 2014 werd het basis-DNA genetisch gemanipuleerd en groeide de Garden Warfare-spin-off uit tot een frisse consoleshooter. Van die prettig gestoorde knaller is er nu een sequel, die breder en dieper graaft dan zijn voorganger. Nieuwe potgrond zorgt ervoor dat je alle speelmodi nu ook solo en in co-op kunt doorploegen om je groene vingers te oefenen.

ONKRUIDVERDELGERS

Toch laat Plants vs Zombies zich nog steeds het best online consumeren. Het ene kamp strijdt als planten voor het behoud van zijn florerende habitat, het andere rukt op als fauna vernielende zombies. Maar de rollen zijn soms ook omgekeerd, want de planten hoeven zich niet meer te beperken tot verdedigen en kunnen met hun sappen en vruchten hun halfdode tegenstanders terug de grond in dwingen. In totaal zijn er een tiental modi, van het verdedigen van je turf over zo snel mogelijk vijftig tegenstrevers uitroeien tot strategische plekken veroveren en daar standhouden. Nieuw, maar sloom, is een queestenreeks waarin je extra’s kunt verzamelen.

DDT: WEG ERMEE!

Net zoals in een traditionele shooter vind je in elk kamp verschillende klassen en personages, die je, naarmate het spel vordert, kunt opwaarderen met nieuwe wapens en vaardigheden. Zo krijgen de planten versterking van wraaklustige maar trage maïskolven die op explosieve wijze hun korrels afvuren; van appelsienen die bliksemsnel over het slagveld rollen en van vederlichte magische rozen die de vijand kunnen betoveren, vertragen of in een geit veranderen. Nieuwe zombies zijn er in de vorm van superhelden, dwergen en gekke dokters.

VERDICT

Garden Warfare 2 is nog een flink stuk maller, drukker en flitsender dan zijn voorganger. Misschien iets té hectisch, prettig gestoord en infantiel voor sommige spelers. Sowieso is dit geen game die je in de lader duwt wanneer je op zoek bent naar grensverleggend entertainment of een filmisch verhaal dat je naar de strot grijpt. Maar als vluchtige verstrooiing vervult hij zijn rol met verve. Wie alleen of met een tweede speler in split-screen speelt, verslikt zich allicht wel in de inconsistente acties van de computerspelers. Leutige, kindvriendelijke shooter, wat an sich al een zeldzaamheid is.

PLANTS VS ZOMBIES: GARDEN WARFARE 2 ***

PS4, XBOX ONE, PC

ELECTRONIC ARTS

DIMITRI DEWEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content