Onder het motto ‘je bent geheim agent en je wilt wat’ laat 007 zich ook nu weer flankeren door vrouwelijk schoon. De Bondgirls van Skyfall in profiel.

NAOMIE HARRIS

GEBOREN 6 september 1976, Londen

NATIONALITEIT Brits

ACHTERGROND Harris is de enige dochter van tv-scenariste Liselle Kayla, begon als kind al te acteren en studeerde eerst politieke wetenschappen aan de universiteit van Cambridge en daarna drama aan de Old Vic Theatre School in Bristol.

BEKENDSTE FILMROLLEN Harris liet zich in 2002 voor het eerst opmerken in Danny Boyles doemthriller 28 Days Later. Daarna speelde ze bijrollen in Michael Manns Miami Vice (2006) en in de eerste twee Pirates of the Caribbean (2006 en 2008), al bleef de grote doorbraak uit.

ROL IN SKYFALL Field agent Eve, een collega van Bond die hem in de trailer alvast van een brug afknalt op commando van M.

FAVORIETE BONDGIRL Jinx Johnson, vertolkt door Halle Berry in Die Another Day (2002).

OVER 007 ‘Ik weet niet of ik mezelf wel een Bondgirl mag noemen. Ik draag geen galajurken en hoef niet voortdurend sexy te doen. Ik speel een geheim agente die hetzelfde terreinwerk doet als Bond en hoopt even goed te worden als hij. Ik heb wel geen eigen dubbel-nulnummer. Damn! Dat ben ik Sam Mendes vergeten te vragen.’

BÉRÉNICE MARLOHE

GEBOREN 19 mei 1979, Parijs

NATIONALITEIT Frans

ACHTERGROND Marlohe is de dochter van een Franse lerares en een Cambodjaans-Chinese dokter en studeerde tien jaar lang piano aan het Conservatoire de Paris.

BEKENDSTE FILMROLLEN Niks noemenswaardig, tenzij je een naamloos bijrolletje in de Sophie Marceau-romcom Un Bonheur n’arrive jamais seul (2011) het vermelden waard vindt. Marlohe moest zich tot hier toe tevredenstellen met modellen- en tv-werk, naar eigen zeggen omdat ze ‘niet Frans genoeg’ is voor Franse regisseurs.

ROL IN SKYFALL De exotische schone Sévérine, die Bond tegen het lijf loopt in Macau en China en die het vermoedelijke liefje is van slechterik Silva.

FAVORIETE BONDGIRL Xenia Onatopp, vertolkt door Famke Janssen in GoldenEye (1995).

OVER 007 ‘Bondgirl worden was een missie voor mij. Ik heb zelf de casting agent opgezocht op het internet en heb hem zelf via e-mail gecontacteerd. Drie audities later was de zaak beklonken. Mijn manager heeft me de voorbije jaren enkel flutrolletjes bezorgd in flutfilms voor tv, dus dacht ik: ik neem zelf de touwtjes in handen. Voor een Bondgirl lijkt me dat alvast geen slechte eigenschap.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content