Split/Second: Velocity

Multi > Disney Interactive

GAMEPLAY>8 GRAFIEK>8 GELUID>8Achtergrond De gamedivisie van Disney leverde zopas haar tweede racegame af. In Split/Second: Velocity neemt u als racer deel aan een futuristische televisieshow – denk aan The Running Man en Death Race 2000, maar dan zonder bloedvergieten. Om de kijkcijfers hoog te houden, kruiden de tv-makers de circuits regelmatig met hinderlijke helikopters terwijl racepiloten explosies veroorzaken die gebouwen als papieren huisjes in elkaar doen stuiken. Zo verandert elke wedstrijd in een apocalyptische ervaring.

Spelverloop Hoe meer stunts en trucjes u op de circuits uithaalt, hoe sneller de powerplaymeter zich vult. Hiermee kunt u middels een goeie timing obstakels creëren voor andere spelers door op de rijbaan vliegtuigen te laten crashen of fabrieksschoorstenen ten val te brengen. Met powerplays kunt u ook kortere geheime routes open-stellen of de wedstrijd als een kaartspel letterlijk door elkaar schudden. Het leuke is dat de tegenstanders exact hetzelfde kunnen doen en u daardoor vaak ternauwernood aan de dood ontsnapt wanneer er een of ander gevaarte op u komt neergezegen. Onwaarschijnlijk overdreven, maar visueel behoorlijk indrukwekkend allemaal.

Herspeelbaarheid De tv-show is opgedeeld in elf hectische afleveringen, waarbij u telkens met cliffhangers warm gemaakt wordt om voort te spelen. Elk circuit bevat voldoende variatie en geheimen die zich pas na meerdere malen prijsgeven. Elke race is anders omdat het nooit duidelijk is wat de tegenstanders precies zullen uitvoeren, en dat geldt zeker voor de onlinewedstrijden. Naast de hoofdmodus kunt u zich nog urenlang uitleven in allerlei korte uitdagingen.

Verdict Split/Second: Velocity heeft tal van spelelementen en uiterlijkheden afgekeken van genregenoot Burnout, maar voegt daar een spectaculaire twist aan toe in de vorm van instortende spelwerelden die meer zijn dan een gimmick. De haast onfeilbare tegenstanders kunnen soms wel behoorlijk frustrerend zijn. Het eindresultaat is een soms holle, maar altijd actierijke racegame die zodanig over-the-top is dat hij weer genietbaar wordt. Een mooi voorbeeld van een guilty pleasure.

Win 3 x Split/Second: Velocity op PlayStation 3. Zie pagina 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content