Troye Sivan (22)

7,5 miljoen volgers op Instagram

6,7 miljoen volgers op Twitter

12 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify

Grootste hit Youth, 81 miljoen keer bekeken op YouTube

In 1 lyric ‘So if I’m losing a piece of me / maybe I don’t want heaven.’

‘Ik deel alles met het internet. Of dat een goede zaak is, weet ik niet. Maar dit is niet iets waar ik mij voor schaam, of waar iemand zich voor zou moeten schamen.’ Met die woorden vertelde de toen achttienjarige Australische YouTube-sensatie Troye Sivan aan zijn 4,4 miljoen subscribers dat hij homo is.

De video werd meer dan 7,5 miljoen keer bekeken. Vijfduizend idioten klikten op het duimpje omlaag. Eén groot label gaf hem een platendeal.

Aan Rolling Stone vertelde Sivan – u kunt hem ook kennen als het jonge titelpersonage in X-Men Origins: Wolverine (2009) – dat hij absoluut uit de kast wilde komen voor hij aan zijn muziekcarrière begon: ‘Om nummers te kunnen schrijven die helemaal eerlijk zijn.’

Maart 2016. ‘Ben je zeker?’ vraagt Sivan tijdens een optreden in Washington, DC aan een fan in het publiek. Het meisje knikt. Sivan doet een aankondiging: ‘Kelly wil graag aan haar moeder laten weten dat ze biseksueel is.’

Sivan is op dat moment op wereldtour met zijn debuutalbum Blue Neighbourhood (2015), vol dromerige pop, waarvoor hij lof toegezwaaid kreeg van onder anderen Adele. In de emotionele videoclip voor de single Wild toont Sivan een gewelddadige relatie tussen een homoseksuele jongen en zijn vader. Zo wil hij ouders van lgbt-jongeren tonen dat het van levensbelang is om hun kinderen te steunen na hun coming-out.

Met Kelly en haar moeder is het goed afgelopen. Een filmpje op Twitter toont hoe de twee elkaar na het concert in de armen vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content