1

TRUFFAUT BOX

Limelights Pictures brengt eind januari de eerste Nederlandse editie uit van de François Truffaut-dvd’s uit de onvolprezen MK2-catalogus. De eerste vier titels beslaan nagenoeg de hele carrière van de vroeg gestorven Franse nouvelle vague-filmer: zijn twee Henri-Pierre Roché-verfilmingen Jules et Jim (1962) en Les deux Anglaises et le continent (1971), het donkere overspeldrama La peau douce (1964) en zijn grootste hit Le dernier métro (1980). (Limelight Pictures)

2

WELT AM DRAHT

Hetzelfde team dat tekende voor de glorieuze restauratie van Rainer Werner Fassbinders magnum opus Berlin Alexanderplatz, restaureerde ook deze tweedelige televisiefilm uit 1973. Alleen de meest hardnekkige fans van het Wunderkind van de Neue Deutsche Welle zullen hem gezien hebben. Deze sf-thriller is een buitenbeentje in Fassbinders uitpuilende filmografie. (Lumière Classics)

3

The GODFATHER TRILOGY (BLU-RAY)

Voor wie het ongeëvenaarde maffiadrieluik van Francis Ford Coppola in de beste beeld- en geluidskwaliteit wil bekijken is er in februari de Blu-rayversie met dezelfde extra’s als de dvd-box van enkele jaren geleden. Het soepeler navigeren op deze drager en de mogelijkheid om zelf je favoriete momenten te selecteren maakt het van buiten leren en naspelen van de vele onvergetelijke dialogen nog een stukje makkelijker. (Paramount)

4

THE LORD OF THE RINGS TRILOGY (BLU-RAY)

In april kun je ook de monumentale trilogie van Peter Jackson met het meest perfecte HD beeld en -geluid in huis halen. Het zijn niet de extended versions, maar de originele bioscoopuitgave van The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King die op de opvolger van de reguliere dvd geperst werden. Ze zijn wel voorzien van meer dan zeven uur bonusmateriaal. (A-Film)

5

CLASSICS CONFIDENTIAL

De cinefiele Franse uitgever Wild Side lanceert een unieke dvd-reeks met telkens een of twee films van een klassieke Amerikaanse regisseur, waar een boekje van tachtig pagina’s bijzit, geschreven door een bewonderaar en geïllustreerd met archiefbeelden. De eerste titel is gewijd aan Fritz Lang (met Woman in the Window en Scarlet Street), de komende maanden volgen edities rond André De Toth, Nicholas Ray, King Vidor, Sam Fuller en Anthony Mann. (Wild Side; Franse import zonder Nederlandse onderschriften)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content