Erg lang beschikt acteur Titus De Voogdt nog niet over een computer, en dan is het nog die van zijn vriendin. Toch blijkt hij digitaler dan hij zelf dacht.

Ben jij wat ze een ‘digibeet’ noemen?

Niet helemaal, maar ik hou me gewoon liever met andere dingen bezig. Al geef ik toe dat ik wel heel blij ben dat we nu thuis een computer staan hebben.

Wat heb je nu plots zoal op het internet te zoeken?

Als ik aan een film of theaterstuk werk, is het extreem handig dat de regisseur me via e-mail teksten kan doorsturen. Een fanatieke mailer ben ik niet. Mij moet je een sms’je sturen als je wil dat ik snel antwoord (lacht).

Zijn er sites die je wél voor je plezier aandoet?

Line Rider! Dat is een spelletje waarbij je een lijn moet tekenen die het parcours vormt waar je vervolgens een ventje op een slee af laat glijden. Onlangs ontdekt en twee dagen achttien uur aan een stuk gespeeld – dan had ik het eigenlijk ook wel gezien.

Nog meer onlinebezigheidstherapie?

Op cinema.nl kan je je filmkennis testen in de Cinemaquiz. Het leuke is dat ook vrienden van mij dat doen en je elkaar daar tegenkomt. Ik heb ooit al in de top tien gestaan, jawel. Op die site vind je ook heel veel info over film in het algemeen.

Hou je van elektronische gadgets?

Nu ik drie maanden geleden vader geworden ben, ben ik héél blij met mijn digitale fototoestel én -printer. Foto’s horen op papier te worden doorgegeven, niet gewoon op je pc te staan.

Je hebt een iPod, dus ook iTunes?

Ik heb nog nooit een liedje gekocht. Niet omdat ik voortdurend illegaal zit te downloaden, maar omdat ik meestal gewoon cd’s op m’n iPod zet. Als ik download, is het om muziek voor een voorstelling te zoeken. Al ben ik wel een fan van The Wab: een digitaal label waar Belgische artiesten hun muziek kwijt kunnen.

Download je films?

Ik kijk nog altijd liever op dvd. Dankzij het internet en sites als YouTube verloopt onze research wel een pak makkelijker. Als we ons door een film willen laten inspireren zullen we die wel ergens vinden.

Post je zelf wel eens iets op YouTube?

Niet persoonlijk, maar je zal er wel een filmpje vinden van mij als ‘De Blauwe Man’. Dat heb ik gedraaid voor de verkiezingscampagne van de Gentse schepen Karin Temmerman. Verder zie ik daar niet meteen het nut van in.

Ook geen MySpacepagina voor jou dan?

Moet dat dan? Eigenlijk is dat gewoon gluren bij de buren. Bij het ego-googelen ben ik erachter gekomen dat ik wel vernoemd word op iemands MySpace, een meisje dat mij aan de Vooruit had gezien en dat vertelt. Dat is toch even schrikken.

‘Small Gods’ van Dimitri Karakatsanis met Titus De Voogdt speelt vanaf 23/1 in de bioscoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content