U dacht dat Paris Hilton de ultieme ‘beroemdheid zonder talent’ was? Dan bent u duidelijk niet bevriend met Tila Tequila.

Tila Tequila, het is niet meteen een naam waarbij je denkt: Dat zou wel eens de ideale schoondochter kunnen zijn. Maar toch is de Amerikaanse met Vietnamese roots – op haar geboorteakte staat Tila Nguyen – een van de populairste mensen op deze planeet. Of tenminste toch in de virtuele wereld. De 25-jarige Tila was vroeger achtereenvolgens model voor Playboy, hostess op autosalons en zangeres, maar haar doorbraak kwam er in 2003, toen ze zich inschreef op MySpace. Omdat die website toen nog in zijn kinderschoenen stond – ‘Er was gewoon niemand’, herinnerde Tila zich later in een interview – stuurde ze ongeveer 50.000 e-mails uit met de vraag om zich aan te sluiten bij haar clubje vrienden. Het werd een onverwacht succes en enkele maanden later hadden honderdduizenden mensen zich laten registreren als vriend van Tila (dat ze op haar site een bijzondere voorliefde toont voor bikini’s en strings zat er misschien ook voor iets tussen).

Toen de hype rond MySpace echt op gang kwam, werd Tila een van de uithangborden. ‘De populairste persoon op MySpace’ mocht figureren in allerlei fotoreportages in magazines, werd geïnterviewd door The New York Times en kreeg van Time in 2006 de titel ‘de Madonna van het internet’. Ondertussen werkte Tila, die nu al 2 miljoen vrienden heeft, hard om rond haar ‘online persona’ een heel imperium te bouwen. Ze neemt muziek op die ze via haar site verspreidt, heeft een eigen kledinglijn en speelt ook bijrolletjes in films. Maar terwijl je van andere MySpace-ontdekkingen als Lily Allen of Kate Nash niet kunt ontkennen dat ze talent hebben, is Tila Tequila een twijfelachtiger geval. Over de liedjes op haar website schreef het internetmagazine Slate bijvoorbeeld dat ze ‘laveren tussen incompetent en onbeluisterbaar’, en het tv-programma Pants-Off, Dance-Off dat ze presenteerde, werd door TV Guide verkozen tot ‘domste show ooit’ (de titel voorspelt ook weinig goeds, eerlijk gezegd).

En toch mag Tila Tequila haar veroveringstocht verder zetten. Sinds deze week is ze in de VS te zien in haar eigen realityprogramma, A Shot of Love with Tila Tequila. Daarin gaat de jongedame op zoek naar een geliefde onder de 32 kandidaten die zich hebben ingeschreven. Klein detail: aangezien Tila openlijk biseksueel is, zijn de deelnemers netjes verdeeld in 16 vrouwen en 16 mannen. Televisie met stijl dus. O ja, volgens Tequila zijn haar ouders nog niet op de hoogte van haar seksuele geaardheid, maar ze hoopt dat ze dat nu zullen vernemen via de pers. Je zou denken dat iemand die groot geworden is met het internet toch andere manieren zou kennen om nieuws te verspreiden.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content