9.25 – KANAALTWEE

THE O.C.

We zullen het maar het nieuwjaarscadeau van Kanaaltwee noemen. Vanaf zaterdag herhaalt de zender (op zaterdag- en zondagochtend, telkens twee afleveringen na elkaar) The O.C. , een Amerikaanse serie over het leven van enkele rijkeluiskinderen in een van de meest chique wijken van de VS en een van de meest onderhoudende reeksen van de afgelopen jaren. Dat komt vooral door het personage Seth Cohen, een schuchtere en slungelige tiener die voortdurend ironisch commentaar zit te geven op de gebeurtenissen rond hem. Wij trokken acteur Adam Brody even aan de mouw.

Je gemiddeld aantal oneliners per aflevering ligt ontstellend hoog. Sta je tijdens de opnames vaak te stotteren?

Adam Brody:Yeah, absoluut. Vooral tijdens het eerste seizoen hebben ze de camera vaak moeten stoppen omdat ik niet uit mijn woorden kwam. Ik heb wel het voordeel dat ik goed dingen uit het hoofd kan leren. En het is beangstigend hoe snel ik alles weer vergeten ben.

De aflevering Rainy Day Women – waar in de finale Spider-Man wordt geparodieerd – is door fans uitgeroepen tot beste episode van de voorbije twee seizoenen. Kun je je daarin vinden?

Brody: Ik moet wel hé, want de helft van die aflevering draait rond mij (lacht). Maar die finale waarin ik verkleed als Spider-Man van het dak val en omgekeerd blijf hangen, zat natuurlijk heel slim in elkaar.

Heb je daarvoor je eigen stunts gedaan?

Brody: Iemand anders moest vallen in mijn plaats, maar ik heb daar wél zelf gehangen. Het was verschrikkelijk. Je moet die scène maar eens opnieuw bekijken: als Rachel (Bilson, Brody’s tegenspeelster; nvdr.) het masker omhoog trekt, zien mijn lippen er echt gigantisch uit omdat al het bloed naar mijn gezicht is gegaan. Serieus. Ik dacht echt dat ik op haar zou overgeven.

Er was in het tweede seizoen nogal wat te doen rond de lesbische relatie van Marissa. Ben je bang dat het nu de beurt is aan jouw personage en Ryan?

Brody:(lacht) Ja, Josh (Schwartz, bedenker; nvdr.) heeft daar in interviews grapjes over zitten maken, maar ik denk dat hij het eigenlijk meent. Want in elke scène die we sindsdien samen moeten doen, lijkt het alsof we steeds dichter bij elkaar zitten. Het is zover gekomen dat ik denk: Vooruit dan maar, let’s get it over with.

De Show Van Het Jaar Terugblik op het tv-jaar, gepresenteerd door Bart Peeters (21.40 – één) Varekai Registratie van een show van Cirque Du Soleil (22.05 – Canvas) Jools’ Annual Hootenanny U kunt natuurlijk ook naar de eindejaarsshow van Het Swingpaleis kijken, maar als u iet of wat een hart hebt voor muziek, stemt u toch beter af op Jools Holland (0.00 – BBC2).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content