Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

22.15 – VT4

Hoera, Temptation Island is terug! De volgende weken mogen enkele verdwaasde koppels weer op een exotisch resort de ultieme relatietest aangaan, wat betekent dat ze na tien tequilashots beginnen te emmeren over hoe ze eindelijk hun ‘soulmate’ hebben ontmoet. Het programma trekt ditmaal naar Jamaica, maar toch zal het er allerminst laidback toegaan: daar moeten de komst van reggaester Shaggy (met zo’n naam gewoon geboren voor Temptation Island) én een leugendetector voor zorgen. We blikken eerst nog even terug op een paar van de leukste momenten van de afgelopen vijf seizoenen.

No kissing, no fucking De nu al legendarische stelregel die ene James in het tweede seizoen meegaf aan zijn vriendin Cindy. Weinig ruimte voor interpretatie, behalve dan voor James zelf, want die slaagde erin om al op de eerste avond op het eiland piepkenduik te spelen onder de handdoek van een verleidster.

Tim & Katrien Het koningskoppel van reeks 2, dat vol zelfvertrouwen aankwam. Na een paar dagen bezweek Katrien onder de charmes van ene Ralph, en Tim onder die van iedere vrouw in zijn vizier. Katrien zat nadien nog in het meidengroepje Seduced, Tim in Ann Van Elsen, Karen van K3 én Liesbeth Muylem, een van de verleidsters uit seizoen 5.

Smile, you’re on candid camera! De mannen in het vierde seizoen waren kerels uit één stuk. Niet te verleiden, dolverliefd op hun vrouwtje aan de overkant. Tot de makers hen vertelden dat ze verborgen camera’s in hun slaapkamers hadden geïnstalleerd en bleek dat drie van de vier al op de eerste dag in bed waren gedoken met een rondborstige deerne.

Waarom? Waarom? Het hoogtepunt uit seizoen 5: Björn die op een rots gaat zitten roepen tegen de golven nadat hij beelden heeft gezien van zijn Bianca die door een vrijgezel alle hoeken van het zwembad wordt getoond. Tevens de samenvatting van het hele concept Temptation Island.

Tot slot nog een quote van Valérie De Booser, nu mevrouw Koen Wauters, maar in het eerste seizoen een van de verleidsters. ‘Op zo’n eiland is alles aanwezig om je hart te verliezen. Het is er betoverend mooi, de zon schijnt altijd, je hebt roman-tische dates. Er heerste een ‘alles kan, niets moet’-sfeertje. Ik zweer het: je zou er verliefd worden op een aap.’ Let the games begin!

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content