‘Zijn Björn en Bianca weer samen?’ In de laatste aflevering van Temptation Island zou het eindelijk onthuld worden. Voor wie de reeks niet heeft gevolgd: Björn en Bianca vormen een van de vier koppels die zich dit jaar hebben onderworpen aan ‘de ultieme relatietest’. Er was tussen de twee wat wantrouwen gegroeid nadat Bianca een scheve schaats had gereden en daarom wilden ze op het eiland hun liefde testen. In de eerste aflevering omschreef Bianca haar ontrouw als ‘een misverstand’ en in een poging om ditmaal niet verkeerd begrepen te worden, had ze voor een meer directe aanpak gekozen. Tijdens haar laatste week in het exotische resort ging ze niet minder dan vier keer van bil met ene Stephan, telkens netjes voor de camera, zodat Björn enkele kilometers verder de festiviteiten in uitgesteld relais kon volgen. Desalniettemin had Björn de deur op een kier gelaten, toen de geliefden na zestien dagen weer bij elkaar mochten komen.

Terug in België was er van een doorstart echter weinig in huis gekomen. Niet omdat Björn er niet meer aan wou – die zat maar door te bomen over hoe diep zijn liefde was – maar omdat bij Bianca de gevoelens ’totaal weg’ waren. ‘Mijn hart ligt er niet meer bij’, verklaarde ze. Bianca had het immers ferm te pakken voor de eveneens allitererende Bram, een van de vrijgezellen op Temptation Island en volgens haar een veel romantischer ziel dan Björn. En neen, ze had geen spijt van haar daden, want het was vooral Björns ‘manier van doen’ geweest die haar ertoe had aangezet. Björn had zich immers iets te lovend uitgelaten over een van de vrouwelijke vrijgezellen, de blonde Liesbeth, en dat kon niet ongestraft passeren.

Na de uitschuivers van Bianca was Liesbeth een steunpilaar, ja zelfs een soulmate geworden voor Björn (al bracht ze niet alleen zijn ziel in vervoering, getuige zijn onsterfelijke uitspraak: ‘Ik voel mij als een hele familie hete konijnen’). Nu wordt de term ‘soulmate’ nogal licht gebezigd in Temptation Island: iedereen die vijf zinnen kan uitspreken zonder dat daar ‘Zijn er nog tequilashots?’ tussen zit, belandt al snel in die categorie. Dat werd pijnlijk duidelijk toen Liesbeth doodgemoedereerd haar nieuwe vriend aan Björn voorstelde: Tim De Pril, een habitué van Temptation Island die ditmaal als vrijgezel had meegedaan. ‘Nu is Björn twee vrouwen kwijtgeraakt’, vatte De Pril de situatie tactvol samen. Hij beloofde en passant dat zijn verslagen rivaal getuige zou mogen zijn op het huwelijk. In een interview waarin hij over zijn nieuwe relatie getuigde, zei De Pril dat zijn aantrekkingskracht op vrouwen komt doordat hij altijd zichzelf blijft. Hij is kortom standvastig een hufter.

‘Eenzaam blijft Björn achter’, strooide Hans Otten nog wat zout in de wonde, terwijl de camera gretig inzoomde op de man, die wezenloos voor zich uit zat te staren, en Brels Ne Me Quitte Pas op de achtergrond weerklonk. Nu heb ik uit principe nooit medelijden met kandidaten van realityprogramma’s, maar ditmaal kon ik niet verhinderen dat er een zekere empathie naar binnen sloop.

Op het einde van de aflevering kwamen Björn en Bianca toch nog even samen, om de eenvoudige reden dat beiden op het moment van de opnames nog altijd in hetzelfde appartement woonden. Terwijl Björn een pak friet met berenpoot naar binnen zat te spelen, kwam Bianca binnengefladderd met de mededeling dat ze een nieuwe flat had gevonden en dat ze over een week voorgoed uit zijn leven zou verdwijnen. Ze onderbrak haar heuglijke mare wel even om te klagen over Björns gesmak, dat haar uit haar concentratie haalde. Ik vond dat gezien haar gedrag de voorbije weken nogal aanmatigend. Ik bedoel: zelfs als Björn zijn berenpoot via zijn rectum naar binnen had gewerkt, dan nog was hij uit deze Temptation Island gekomen als de meest stijlvolle van de twee.

‘Wees gerust, we proberen de kandidaten tegen zichzelf te beschermen’, vertelde Hans Otten twee maanden geleden in Focus Knack bij de start van Temptation Island. Zoals Björn in de finale zei: ‘Woorden zijn iets helemaal anders dan daden.’

‘De term soulmate wordt nogal licht gebezigd in Temptation Island, zo bleek in de laatste aflevering.’

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content