Voor sommige tv-series is de dvd de enige uitweg.Vijf reeksen die voorlopig enkel op schijfte bekijken zijn.

In Treatment

Waar? Seizoen 1 en 2 zijn uit bij Warner. VOOR? Fans van alles van HBO. WAT? Dramaserie die de gesprekken tussen een psycholoog (een schitterende Gabriel Byrne) en vijf van zijn patiënten volgt – elke aflevering is één sessie. Tv in zijn meest eenvoudige, puurste vorm, die echter nooit saai wordt enbij momenten erg ontroerend is. WAAR WACHT U NOG OP?In Treatment is gemaakt om elke weekdag te worden uitgezonden: u kunt dus begrijpen waarom men er zich hier niet aan waagt. Digitale zender Acht is wel aan het onderhandelen over de aankoop.

Brotherhood

Waar? Seizoen 1 is uit bij Paramount, seizoen 2 volgt in het voorjaar. VOOR? Fans van The Shield en The Wire. WAT? Misdaadreeks over twee broers in een Ierse wijk van Providence, de één een lokale politicus, de ander een genadeloze gangster. Gaandeweg blijkt echter dat zij én hun werelden meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken. Zo donker dat zender Showtime, dat zich met series als Dexter en Weeds in lichtvoetige zwarte humor gespecialiseerd heeft, de reeks na drie seizoenen stopzette wegens niet meer passend bij de rest. WAAR WACHT U NOG OP? Acht onderhandelt over de aankoop.

Friday Night Lights

Waar? Seizoen 1 is uit bij Universal. VOOR? Fans van The O.C. en The Sopranos. WAT? Soapserie over de ups en downs van het footballteam van de school in Dillon, een klein stadje in Texas. Beresterk drama, waarin de American Dream onderuit wordt gehaald: voor de tieners in Dillon is een footballcarrière de enige uitweg naar een beter leven, maar voor de meesten onder hen blijkt het een doodlopende straat. WAAR WACHT U NOG OP? De reeks ligt bij VT4 in de kast en de kans is klein dat ze daar ooit nog uitkomt. Ook op dvd-vlak ziet het er hier niet goed uit: het eerste seizoen heeft blijkbaar zo minnetjes verkocht dat een nieuwe release voorlopig ‘on hold’ staat.

90210

Waar? Seizoen 1 is uit bij Paramount, seizoen 2 loopt nu in de VS. VOOR? Fans van The O.C. , Gossip Girl. WAT? De update van Beverly Hills 90210, met een jongere, meer gekleurde en dunnere cast dan twintig jaar geleden én stoutere verhaallijnen. Kwalitatief moet 90210 het in het eerste seizoen nog afleggen tegen The O.C. en Gossip Girl, maarhet blijft een mooi stukje ‘guilty pleasure’. WAAR WACHT U NOG OP?90210 is in handen van VijfTV dat de reeks ooit wel op tv zal brengen. Na wat die zender met Gossip Girl gedaan heeft – een paar afleveringen uitzenden en dan schluss – lijkt de dvd-box echter een veiligere keuze.

Torchwood

Waar? Seizoen 1 is uit bij Just Entertainment VOOR? Fans van Doctor Who, Primeval. WAT? Spin-off van de beroemde Britse sf-serie Doctor Who, over een onderzoeksteam dat met behulp van buitenaardse technologie misdadigers te lijf gaat. Volbloed camp met veel ironische humor, maar wel erg goed gemaakt en leuk. WAAR WACHT U NOG OP? Eén zendt soms een streepje Doctor Who uit, maar heeft voorlopig geen plannen met Torchwood. Acht overweegt wel de aankoop.

Weeds, 30 Rock, Dexter, Battlestar Galactica, The Shield: het aantal series dat je beter op dvd kunt bekijken omdat ze op een onmogelijk uur staan of na een paar afleveringen weer verdwijnen, wordtalsmaar langer. En dan zijn er nog de reeksen die niet eens op ons schermraken. Niet omdat ze niet goed genoeg zijn – zelden een criterium – maar omdat ze te moeilijk zijn of niet mooi aansluiten bij een duidelijk omlijnde doelgroep.

Lees grote besprekingenvan deze series op FOCUSKNACK .BE

Win exemplaren van Brotherhood, 90210, Torchwood en In Treatment.Zie pagina 8.

Trakteert op FOCUSKNACK .BE

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content