STUNT- EN VLIEGWERK

Dimitri Dewever medewerker Trends

Het adrenalineverhogende Trials Fusion gooit in een futuristische stuntwereld alle motorremmen los.

ACHTERGROND

De Trials-franchise begon haar carrière als gratis Java-game in 2000, bleef de zeven daaropvolgende jaren rondjes draaien in het pc-circuit en forceerde uiteindelijk in 2009 een wereldwijde doorbraak, met het downloadbare Trials HD op de Xbox 360. Pers en publiek lustten twee jaar geleden minstens evenveel pap van Trials Evolution. Dat racefeest was nog steeds exclusief voorbehouden voor pc- en Xbox-spelers, Trials Fusion mikt hoger en verder. Door de reeks ook op PS4 te introduceren én een fysieke versie in de winkels te droppen, hoopt de Finse spelontwikkelaar RedLynx een nog breder publiek te bereiken.

SETTING

Vergeet de platgereden paden uit voorgaande episodes: Fusion speelt zich diep in de toekomst af. Vanuit het zadel van een trialmotorfiets bedwing je onder meer daken van futuristische bouwwerken, bruggen, zonnepaneelspringschansen en andere tot de verbeelding sprekende constructies. Fusion rijmt de onbezonnen fun van een skateboardgame – inclusief trucjes uithalen en het leedvermaak wanneer de biker op zijn bek knalt – met de snelheid en de reflexen tartende besturing van een racespel. De wedstrijden wisselen windmolenparken en neonverlichte loodsen af met ijsschotsen, woestijnen en rotsformaties.

CONCEPT

Doel is met zo weinig mogelijk valpartijen het ene na het andere hindernissenparcours af te werken en gezwind de eindmeet te bereiken. Neem aanlopen, maak loopings, balanceer op wankele balken, duik in ravijnen, bedwing daken en vlieg door de lucht als een dolgedraaide Evel Knievel. De motor of quad stuurt automatisch, de speler dient de snelheid te doseren, de rider tijdens het klimmen en dalen mooi in balans te houden en tijdig beslissingen te nemen. Torenhoge jumps, acrobatische luchtballetten en circuits waarvan de ondergrond en hindernissen tijdens het rijden gevormd worden, zorgen voor een flinke wauwfactor.

VERDICT

De mogelijkheden tot het opwaarderen van motard en motoren houdt samen met het vrijspelen van nieuwe speeltjes de game behoorlijk lang fris. Je kunt zelfs een offroad-fiets unlocken die voor evenveel extra uitdaging als hilarische taferelen zorgt. De optie om zelf tracks te bouwen alsook de online- én offlinemultiplayerfunctie met wedstrijden tot vier spelers, maken dit een verslavend en eindeloos herspeelbaar racespel. Zowel de meest uitgebreide als de knapste Trials-game tot nog toe. Zeker op PS4 heeft de reeksmet Fusion zijn huid van simpele downloadgame afgeschud en ingeruild voor een flashy showkostuum.

TRIALS FUSION

PC, PS4, XBOX 360

UBISOFT

GAMEPLAY ****

GRAFIEK ****

GELUID ****

FOCUS TRAKTEERT

WWW.KNACKFOCUS.BE

Win 1 x Trials Fusion voor PS4 + T-shirt. Kijk snel op pagina 7.

DIMITRI DEWEVER

Partner Content