22.50 – ééN

Niet alleen de voetballers beginnen dit weekend vol goede moed aan het nieuwe seizoen, ook Filip Joos, één-voetbalkenner en een van Frank Raes’ geliefkoosde gasten in Studio 1 op Zondag, staat te trappelen aan de zijlijn. Als hij niet aan het trainen is met vierdeklasser Lyra, vindt u hem de komende maanden wel terug in de commentaarstoel van een of andere eersteklassematch. Net als de rest van voetbalminnend Vlaanderen wil hij het vorige seizoen liefst zo ver mogelijk achter zich laten: ‘Ik hoop dat iedereen nu zijn les geleerd heeft.’

Hoe blik je terug op het voorbije schandaalseizoen?

Filip Joos: Geschokt! Ik weet eigenlijk nog altijd niet goed wat ik er van moet denken. Stel je voor dat niets aan het licht was gekomen, dan zaten we nu nog met een rotte competitie. Ik hoop dat er snel strenge straffen worden uitgesproken, want het Belgische voetbal heeft nood aan loutering. We moeten met een schone lei kunnen beginnen, gewoon een beetje vegen is onvoldoende.

Wat verwacht je van deze competitie?

Joos: Ik hoop op mooi voetbal én dat we ons weer druk kunnen maken over een al dan niet terecht gefloten penalty zonder er meteen meer achter te moeten zoeken. Ik waag me normaal niet aan een prognostiek, maar ik denk dat Anderlecht, Brugge en Standard net als vorig jaar de drie eerste plaatsen onder elkaar zullen verdelen. Al zou ik de kleintjes toch ook wel eens een vuist willen zien maken tegen die topclubs. Zo blijft het tenminste spannend.

Krijgen we dan eindelijk nog eens Belgische prestaties op Europees niveau?

Joos: Als je daarmee halve finales bedoelt, dan vrees ik dat dat ijdele hoop is, maar een tweede ronde zou wel heel leuk zijn. Zeker Anderlecht lijkt zich vooral met het oog op de Champions League stevig versterkt te hebben. Als ze een beetje geluk hebben met de loting, wie weet.

En hoe zit het met je eigen voetbalambities?

Joos: Die gaan nog altijd voor het werk, natuurlijk. We hebben dit jaar een hele toffe ploeg en stiekem hoop ik toch om met Lyra kampioen te spelen. Misschien scoor ik zelf ook wat meer dit seizoen.

China van binnenuit In de eerste aflevering van deze vierdelige reeks beschouwt Panorama de macht van het volk (20.0.0 – Canvas) De Grote Storm Over Leven blikt terug op de waterramp van 1953 en komt tot de ontstellende conclusie dat Vlaanderen niet klaar is voor een nieuwe grote storm (21.05 – Canvas) Ado & Sciences Waarom houden jongeren van rockmuziek, gevaar, risico’s, seks en drugs? (22.55 – RTBF La Une)

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content