21.45 – ééN

Vanavond, netjes genesteld tussen Het Gala van de Profvoetballer en Witse, wordt Studio Brussel vijf minuten lang een tv-zender. Maar wat gaan we in godsnaam te zien krijgen op StuBru TV? Volgens de ene is het programmaatje de start van een revolutie in ons tv-land, volgens de ander wordt het niet meer dan een veredelde reclamespot. Bij de jongerenzender houden ze nog steeds de lippen stijf op elkaar. ‘Het wordt een korte maar heftige show van vijf minuten’, zegt Isabelle Baele, netmanager van Studio Brussel. ‘Maar we weten zelf nog altijd niet wat het precies gaat worden: we blijven brainstormen. Het miniprogramma zal wel helemaal op maat van ons publiek zijn. Een moderne show, iets compleet nieuws, maar tegelijk ook met de traditionele pluimen in het gat. Zie het vooral als een apotheose van onze reclamecampagne, zoals aanvankelijk ook de bedoeling was.’

Dus toch een veredelde reclamespot? ‘ StuBru TV was eigenlijk een grap. Maar omdat iedereen erin begon te geloven, is het een eigen leven gaan leiden. We staan dan ook nog eens tussen die galashow en Witse, op het drukst bekeken moment van de week dus. Dat schept verwachtingen, en zorgt bij ons voor nervositeit.’ Studio Brussel haalt zondagavond in elk geval het grof geschut boven. ‘We zetten twee van onze bekendste koppen in voor de presentatie, maar ik mag nog niet zeggen wie. Roos Van Acker? Helaas, voor televisie zit zij exclusief bij VT4.’ Niet getreurd, er loopt nog wel meer volk met tv-ervaring rond bij StuBru: Nina De Man, Ilse Liebens, Tomas De Soete, Karoline Kamosi, Stijn Smets, Dave Peeters, Peter Van de Veire… Of waarom niet Heidi ‘ Shoot’ Lenaerts? En valt na zondag dan het doek over de uit de hand gelopen grap, of is er nog een toekomst voor StuBru TV? ‘De respons is zo overrompelend en positief dat we na de uitzending gaan uitzoeken of dit voor herhaling vatbaar is’, aldus Baele.

Draaien en duizelen Om voor de hand liggende redenen vermijden ruimtevaartorganisaties liever dat een astronaut moet braken tijdens een ruimtereis, laat staan in z’n astronautenpak tijdens een ruimtewandeling. Daarom wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er gebeurt met het evenwichtsorgaan in de ruimte. Over Leven kijkt mee (21.05 – Canvas) Revolutie.com Documentaire over hoe geweldloze revoluties in de afgelopen jaren vier totalitaire regimes in het voormalige Oostblok omver hebben geworpen (23.10 – Canvas).

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content