STERREN OP DE DANSVLOER

21.10 – VTM

Als het over stijldansen gaat, moeten we nog steeds Niles Crane uit Frasier bijtreden, toen die verzuchtte: ‘This is utterly boring, yet difficult.’ Maar laat dat allerminst de pret bederven, als je vanavond afstemt op Sterren Op De Dansvloer. Na Dans Mondial op één en Let’s Dance op VT4 (zie twee dagen geleden) levert ook VTM zich over aan de dansmicrobe. Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire presenteren de show, waarin bekende Vlamingen als Dina Tersago of Sam Gooris zich samen met een professionele danser op de dansvloer wagen. Vermeire etaleerde zijn voorliefde voor Latijns-Amerikaanse dans al op het witte doek in zijn moment de gêne Max, terwijl Vanthielen zich de laatste jaren vooral achter de schermen bekwaamde in de tango. Wij trokken onze beste maillot aan en vroegen Francesca Vanthielen waarom zoveel zenders nu inpikken op de danstrend.

Francesca Vanthielen: De dansrage op zich is inderdaad niets nieuws, maar de BBC heeft de bal op tv aan het rollen gebracht met Strictly Come Dancing, waarvan wij een Vlaamse versie brengen. Net als het origineel moet Sterren op de Dansvloer een programma worden dat de hele familie rond de televisie krijgt. Het is ontroerend en niet gratuit, en zit vol glamour en glitter.

‘Dans Mondial’ viel erg tegen qua kijkcijfers. Hoe dekken jullie je in?

Vanthielen: Ons format wijkt toch wel wat van af Dans Mondial: we werken met professionele dansers, en de lat ligt ook veel hoger. De BV’s volgen al sinds weken 16 uur per week danslessen. We kunnen onze koppels gerust voor een heel kritische jury stellen.

In Engeland bleek de populairste ster uiteindelijk een voetje voor te hebben op de beste danseres.

Vanthielen: Ik denk niet dat dit in Vlaanderen zal gebeuren: wij hebben de neiging om het voor de underdog op te nemen, hè. Denk aan Peter Evrard die Idool won, of het lesbische koppel dat in De Werf met de grote pot aan de haal ging. Ik denk dat iedereen ook weer massaal zal stemmen op het danskoppel dat de langste weg moest afleggen. (G.V.A.)Blade II *** Guillermo del Toro, VS 2002. Hollywood werd het jongste halve decennium opnieuw bedolven onder stripverfilmingen, dankzij de bloei van de CGI. Ook dit is een puur Marvel Comic-festijn, want gebaseerd op de cultstrip Tomb of Dracula. Guillermo del Toro, de Mexicaanse regisseur van Cronos, houdt de onstuimige teneur van frenetiek geweld en flashy gadgets van het spectaculaire origineel elegant aan; Wesley Snipes is razend efficiënt als de coole, in leer gehulde halfvampier en halfmens die in Praag tegen een nieuw ras van supervampiers strijdt (20.20 – VT4) Undisputed *** Walter Hill, VS 2002. In 1975 debuteerde Walter Hill met het boksdrama Hard Times. Met Undisputed keert hij terug naar de bron, want dit in de Mojave-woestijn gesitueerd gevangenisdrama heeft als kapstok een verboden boksmatch tussen twee veroordeelde kampioenen (Wesley Snipe en Ving Rhames). Een typische Hill-studie van brutaal geweld en bikkelharde machobinken. (0.05 – BBC 1) Nightbreed ** Clive Barker, VS 1990. Horrormeester Barker verfilmt zijn eigen roman Cabal tot gore, schokkende grandguignol vol gemuteerde freaks. Met David Cronenberg in de rol van een boosaardige psychiater (1.25 – BBC 2)

Marie Antoinette: Her Intimate Story Documentaire over het leven van Marie Antoinette, de vrouw die met een ietwat ongelukkige opmerking over cake de Franse Revolutie in gang stak (22.00 – BBC2) Comedy Casino Nieuwe wekelijkse show waarin de beste Vlaamse stand-up comedians, aangevuld met enkele buitenlandse toppers, zich mogen bewijzen voor een live publiek. Meer in Focus Knack van volgende week (22.25 – Canvas)

G.V.A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content