Op de set is hij onbereikbaar, maar daarbuiten is acteur/auteur/regisseur Stany Crets naar eigen zeggen vergroeid met zijn klavier.

Je blijkt niet zo makkelijk te bereiken. Erger je je aan het feit dat je tegenwoordig overal en altijd te bellen bent?

Ik zet mijn gsm steeds vaker uit. Als mensen me echt nodig hebben, zullen ze mij wel vinden. Bovendien kan ik op mijn gsm mijn mails lezen, en ben ik dus nooit echt van de wereld afgesloten. Nu we een nieuwe sitcom aan het draaien zijn, laat ik mijn gsm liever ergens ver weg liggen.

Betekent dat dat je een hekel hebt aan dit internettijdperk?

Helemaal niet, al ben ik geen recreatieve surfer. Meestal ga ik on-line als ik iets wil weten, ik ben nogal doelgericht wat dat betreft. Als ik een scenario schrijf, check ik wel eens dingen op het internet – bijvoorbeeld wanneer de IJzeren Brug in Antwerpen werd gebouwd. Ik zou mijn computer niet meer kunnen missen, het is zo’n handig gebruiksvoorwerp. Ik ben zowat vergroeid met mijn klavier. Al zeg ik het zelf: ik kan behoorlijk snel typen, met alle tien vingers, én tenen als het moet.

Er zijn ook veel leuke dingen die je met een computer kunt doen.

Als ik geen inspiratie heb, durf ik op Facebook wel eens een pokertornooi te spelen. Ik beschouw zulke sites echter niet als een deel van mijn leven. Ik heb ook een eigen website, ooit cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Af en toe vul ik die aan, tot er weer een technisch mankement opduikt en ik er niet meer op kan. Als ik tijd en zin heb, ben ik een verwoed Photoshopper. Ik ben een autodidact op dat vlak, al moet ik toegeven dat het soms toch sneller gaat als ik het volgens het boekje doe.

Volg je wat er op het net over jou gezegd wordt?

Zelf zet ik enkel de hoogst noodzakelijke info online. Daarom houd ik wel in het oog wat er verschijnt. Ik heb geleerd dat je niet naar blogs mag kijken de dag nadat je op antenne bent geweest. Bloggers kunnen je als echte smeerlappen de grond inboren – niet voor gevoelige zieltjes! Mij raakt het niet echt. De conversaties die online werden gevoerd toen Fans werd uitgezonden, waren wel heel grappig.

Kijk je wel eens online naar films of tv-programma’s?

Heel weinig, al kijk ik wel naar trailers op apple.com. Ik heb een grote tv en vind het niet leuk om naar een klein scherm te kijken. Mijn aandacht drijft veel te snel weg naar andere dingen. Ik download ook geen series of films, ik kijk gewoon naar wat er op tv is en neem met de dvd-recorder op wat ik nadien nog wil zien. Op zulke dingen beknibbel ik niet graag. Ik doe geen zotte kosten, maar houd wel van praktische snufjes. Als ik vind dat ik het nodig heb, mag het ook wat kosten. Ik heb bijvoorbeeld een smartphone mét TomTom, echt handig.

Stany Crets speelt de rol van Manuel in ‘Suske en Wiske & de Texas Rakkers.’ De film komt vanaf 21 juli in de zalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content