* Dagelijks, 19.30 – TMF

Vuilbekkend en provocerend, maar ook ronduit hilarisch schopt South Park al tien jaar tegen alle mogelijke schenen. Of makers Trey Parker en Matt Stone het nu gemunt hebben op hele bevolkingsgroepen, dan wel schaamteloos bekende individuen belachelijk maken, hun eenvoudig getekende figuurtjes laten geen heilig huisje heel. Hier volgen slechts enkele van de vele celebrities die vereerd werden met een South Park bashing.

Mel Gibson. Na het zien van The Passion of the Christ wordt Kyle een born again christen. De andere jongens willen Mel Gibson hun geld terugvragen, maar die blijkt – shock! – gek.

Christopher Reeves. Reeves krijgt zijn superkrachten terug door het ruggenmerg uit een dode foetus te zuigen.

Tom Cruise. Samen met andere bekende Scientology-aanhangers eert Cruise Stan als de redder van de mensheid. Cruise sluit zich zelfs op in Stans kast omdat die zijn acteerprestaties niet de hemel in wil prijzen.

Isaac Hayes. Een week later nam volgeling Isaac ‘ Chef’ Hayes plots ontslag uit de serie, waarschijnlijk verplicht door de Scientologytop. Chefs dood liegt er niet om: hij wordt gebrainwasht tot pedofiel, verbrand, geslagen, gespietst, neergeschoten, verminkt door wilde dieren en sterft schijtend.

Ben Affleck. Cartman slaagt erin het hele dorp wijs te maken dat zijn hand Jennifer Lopez is, zelfs Ben Affleck wordt er verliefd op. Ze gaan dan ook samen op een zéér hete date.

Saddam Hoessein. Hoessein is homoseksueel én het ex-liefje van Satan. Hij spreekt vloeiend Engels met een hoog stemmetje en is geobsedeerd door Canada. In de serie was hij al dood voor hij in het echt geëxecuteerd werd.

Osama Bin Laden. De jongens komen in handen van Afghaanse terroristen en worden naar Bin Ladens schuilplaats gebracht. De Al-Qaedaleider maakt nog een videoboodschap om losgeld te vragen, maar wordt gedood door de Amerikanen.

George Bush. Bush duikt meer dan eens op. Zo krijgt hij Jezus’ stront over zich heen, doodt hij de leider van een samenzwering, pist hij heilig water en zit hij nu eens wel, dan weer niet achter 9/11.

The Queen. In een parodie op 24 zet de Britse Queen een complot tegen de Verenigde Staten op touw. Als dat mislukt, pleegt ze zelfmoord. De aflevering is onlangs in de VS uitgezonden en zorgde al voor een klein schandaal in Groot-Brittannië; of de episode ook daar op het scherm mag komen, is nog niet bekend.

Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content