De voormalige helft van Sonny & Cher is niet omgekomen bij een ski-ongeluk, zo beweert een voormalige FBI-agent: hij werd vermoord.Jezelf tijdens een afdaling op ski’s te pletter glijden tegen een onwillige boom, het is een redelijk lullige manier om het tijdelijke met het eeuwige te verwisselen. Alleen al daarom zou je willen dat de nieuwste complottheorie rond de dood van Sonny Bono waar is. Sonny Bono werd in de jaren 60 wereldberoemd toen hij aan de zijde van Cher – die ook een paar jaar zijn vrouw was – enkele wereldhits scoorde, zoals I Got You Babe en The Beat Goes On. Nadat de twee uit elkaar gingen – zowel op muzikaal als op echtelijk vlak – speelde de man nog mee in enkele films en tv-series, maar hij verdween grotendeels in de anonimiteit.

Eind jaren 80 dook hij op als politicus: nadat hij tevergeefs een restaurant had proberen te openen in het Californische stadje Palm Springs en daarbij onzacht in aanraking kwam met het gemeentebestuur, besloot hij zelf een gooi te doen naar het burgemeesterschap. Hij slaagde in zijn opzet en stond vier jaar lang – van 1988 tot 1992 – aan het hoofd van de stad. Twee jaar later werd hij verkozen tot volksvertegenwoordiger, en mocht hij zetelen in het Amerikaanse Congres. Tijdens zijn termijn kwam hij echter om het leven, toen hij tijdens een skireis in Nevada tegen een boom botste.

Of zo moest het toch lijken, zegt de voormalige FBI-agent Ted Gunderson. Volgens hem is Bono op de besneeuwde flanken in een hinderlaag gelokt door huurmoordenaars, die hem dood sloegen en daarna een ongeluk in scène hebben gezet. ‘Het was een kwaadaardig plan, dat tot in de perfectie is uitgevoerd door meedogenloze misdadigers’, aldus Gunderson, die claimt dat zijn theorie ondersteund wordt door het forensische onderzoek na Bono’s dood. Bono zou uit de weg geruimd zijn omdat hij een groot internationaal drugs- en wapennetwerk had ontdekt waar ook politici bij betrokken waren, en van plan was om met die informatie naar buiten te komen.

Nu moeten we wel bekennen dat de bijna 80-jarige Ted Gunderson niet meteen de meest betrouwbare bron is. De man heeft er zich, nadat hij in 1979 vertrok bij de FBI, op toegelegd om allerlei schandalen naar boven te spitten waarvan de plausibiliteit op zijn zachtst gezegd wankel is. Zo beweerde hij ooit dat de CIA een geheime afdeling heeft, The Finders, die duizenden Amerikaanse kinderen heeft gekidnapt om ze daarna door te geven aan satanische sektes en pornografische netwerken die geleid werden door hooggeplaatste politici. Sommige kinderen zouden ook ingezet zijn als werkkracht in fabrieken van buitenaardse wezens. Dus hoe spijtig het ook is, wellicht zal Bono toch gewoon tegen een boom geknald zijn.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content