Heel fier dat ze net iTunes geïnstalleerd heeft, noemt Sofie Lemaire zich toch ’s werelds slechtste internetter.

En waarom dan wel?

Tegenover mijn leeftijdsgenoten ben ik gewoon enorm traag. Neem nu die iTunes: ik wilde al anderhalf jaar een eigen account aanmaken. Blijkbaar vind ik dan dat ik toch altijd belangrijker dingen te doen heb.

Waar ben je wel goed in op het internet?

Ik ben héél goed in het checken van mijn e-mails. (lacht) En door het werk weet ik ook wel goed waar ik snel muziek en informatie kan vinden. De RSS-feed van De Standaard en CNN vind ik bijvoorbeeld erg handig.

Waar haalt Vlaanderens favoriete nieuwsmeisje haar nieuws?

Goh, ik heb een heel lijstje van binnen- en buitenlandse websites. Voor ernstig nieuws check ik sites als deredactie.be. Bizarre verhalen zoek ik dan weer op nu.nl, ananova.com en fok.nl. Leuk is ook fark.com, dat artikels van over de hele wereld verzamelt. Vroeger surfte ik regelmatig naar zattevrienden.be, maar die lijken zich nu vooral met ‘de babe van de week’ bezig te houden.

Er zelf al eens tussen gestaan?

Euhm, nee maar dat hoeft ook niet. (lacht) Ik zoek niet wanhopig naar mijn eigen naam op het internet. Als er iets verschijnt, weet mijn moeder me dat wel te vertellen. Een keer heb ik iets op een forum gepost, toen er een dame van veertig klaagde dat we op StuBru Justin Timberlake draaiden en dat een reden vond om de hele zender af te breken.

Je houdt wel een blog bij.

Eigenlijk ken ik niets van de blogwereld. Ik hou die bij omdat ik graag ’s een verhaaltje schrijf en me daar alleen voor mezelf niet aan kan zetten. Wees gerust: ik vraag me soms af of de wereld wel behoefte heeft aan mijn ontboezemingen, net zoals ik me dat bij andere bloggers ook afvraag.

Op de MySpace van ‘De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow’ durven jullie wel eens filmpjes te plaatsen. Jouw werk?

Vaak krijgen we tips van luisteraars, al ben ik een enorme YouTubefan. Zoek zelf maar eens naar ‘Ken Lee’. Voor onze zelfgemaakte filmpjes zijn suggesties altijd welkom. Als het voorstel onnozel genoeg is, zullen we het graag overwegen.

Waar surf je heen als je úren zoek te maken hebt?

Een journalist van The Telegraph heeft een overzicht gemaakt van The 101 most useful websites en daar ben ik hem héél dankbaar voor. Hulu.com is ook een aanrader, daar kan je een pak goede series en films bekijken. Normaal is die site enkel toegankelijk vanuit Amerika, maar er bestaat een simpel programma om dat te omzeilen. Helemaal koosjer is het niet, maar verder download ik nooit illegaal.

Flink zo! En hoe zit het met prenten van blote venten?

Ik heb er wel al gezien, maar ik ga er niet actief naar op zoek. Al moet ik toegeven dat ik bij de opkomst van YouPorn (YouTube KNT, nvdr.) de site wel bezocht heb. Maar alleen om onze luisteraars te kunnen informeren, dat spreekt voor zich.

Sofie Lemaire blijft nieuwsmeisje tijdens De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow op Studio Brussel, maar maakt intussen ook kunstzinnige reportages voor De Canvascollectie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content