Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

17.25 – KANAALTWEE

Het moge duidelijk zijn: Superman rules. In bioscoopzalen over de hele wereld rijft de nieuwe Superman Returns het geld binnen, en in de Verenigde Staten start over een dikke maand het zesde seizoen van Smallville, de veelbekeken en -geprezen tv-serie over de tienerjaren van ’the man of steel’. In de reeks, waarvan Kanaaltwee momenteel de derde jaargang uitzendt, wordt de hoofdrol gespeeld door Tom Welling. Door het grote succes van Smallville in de VS was Welling zelf even in de running om de nieuwe Superman te spelen in Bryan Singers’ film, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Tom Welling: Ja, daar is even sprake van geweest. Op een bepaald moment is er zelfs een compleet verzonnen persbericht de wereld ingestuurd dat ik getekend had, terwijl dat helemaal niet waar was! Nu, uiteindelijk is het maar goed ook: als ik in de bioscoop een volwassen Superman had gespeeld, dan was dat alleen maar slecht geweest voor Smallville.

Dan had je ook een blauw pakje moeten dragen, wat in de tv-serie verboden terrein is.

Welling: Ja, ‘no tights, no flights’ is onze leuze. Geen nauwsluitend broekje en geen heroïsche reddingsacties: in Smallville is Superman gewoon een opgroeiende tiener. Oké, hij heeft wel een paar speciale trekjes, maar welke puber heeft die niet? (lacht) De bottom line is precies dat Clark Kent worstelt met zijn talenten, omdat hij niets liever wil dan normaal te zijn. Als hij doodgemoedereerd begint rond te vliegen, dan gaan we in tegen het basisidee van de reeks. Toen ik auditie ging doen, was dat ook het eerste wat de makers tegen mij zeiden: ‘Wees gerust, wat er ook gebeurt, je zult nooit een cape aan moeten.’

‘Smallville’ was je eerste grote rol, en je bent er meteen wereldberoemd mee geworden. Nooit beginnen zweven?

Welling: Dat valt eigenlijk mee. Vlak na de opnames van het eerste seizoen ben ik getrouwd, en het huwelijksleven heeft wel geholpen om me met de voeten op de grond te houden. Op de set hoef ik maar met mijn vingers te knippen en iedereen springt recht om te vragen wat ik nodig heb. Maar als ik ’s avonds thuis kom, moet ik dat niet proberen (lacht). Geloof me: er is geen betere remedie tegen sterallures.

Beroemd of Berucht: Brad Pitt Documentaire over de meest sexy man en meest besproken jonge vader op aarde (19.15 – Vitaya)

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content