Eindelijk is Six feet under, de amerikaanse dramareeks die zo herkenbaar is dat het bijna reality-tv wordt, op de kabel te zien. Bij wijze van introductie stellen we de belangrijkste personages in de begrafenisonderneming voor.

Six Feet Under. Vanaf 17/3, elke maandag – ca. 23.10 Ka2. Surf naar www.focusknack.be om ons recente dossier over SFU te lezen.

1 Ruth Fisher

Moederkloek. Wordt in aflevering één weduwe, probeert zich in haar nieuwe rol te schikken, maar kampt met schuldgevoelens: ze gaat al twee jaar vreemd. Beschouwt het als haar belangrijkste taak om haar gezin bijeen te houden.

Quote: ‘Ik heb te veel dooien gezien.’

Beschamend moment: als haar nieuwe partner haar uitnodigt om zichzelf te bevredigen; hij moest haar, een vrouw van 55, tonen hoe het moest.

2 Nate Fisher

Oudste zoon. Diegene wiens leven de grootste wending maakt als hij de helft van Fisher and Son Funeral Home in handen krijgt: tot dan toe wou hij weinig of niets met zijn familie te maken hebben. Gaat ook meteen voor het eerst een serieuze, maar daarom niet minder stomende relatie aan.

Quote: ‘Nu heb ik eindelijk de kans om iets goed te doen in mijn leven, in plaats van domweg lucht te happen.

Beschamend moment: die keer dat hij, buiten zijn weten om high van xtc, een familiebijeenkomst bijwoont.

3 David Fisher

Tweede zoon en mede-eigenaar van het bedrijf. Dertig jaar en woont nog steeds thuis. Is oerkatholiek maar homoseksueel, wat hem troubleert en voor relationele problemen zorgt.

Quote: ‘Terwijl andere kinderen feestten, stond ik lijken op te blinken.’

Beschamend moment: het George Michael-moment, als hij in Las Vegas door de politie betrapt wordt met zijn broek op zijn enkels, in het gezelschap van een mannelijke prostitué.

4 Clair Fisher

Jongste dochter. Puberaal: voelt zich door niemand begrepen; is cynisch maar kwetsbaar, en zit zwaar aan de stuff.

Quote: ‘Een voet stelen is inderdaad vreemd, maar in een huis leven waar je de kans hebt om een voet te stelen, is nog vreemder.’

Beschamend moment: als een klasgenoot opschept dat ze seks hebben gehad en dat zij aan zijn tenen heeft gezogen, verstopt ze een voet in zijn locker. De politie-ondervraging die erop volgt, is beangstigend.

5 Brenda Chenowith

De liefde van Nate’s leven. Was omwille van haar hoge IQ ooit het object van een psychiatrische studie. Heeft zelf te veel familieproblemen om zich nog met die van de Fishers bezig te houden. Is verslaafd aan seks (en ontrouw).

Quote: ‘Telkens ik in een goede afloop geloof, word ik verschrikkelijk genaaid.’

Beschamend moment: als moeder Ruth binnenkomt, net op het moment dat Nate haar oraal wil bevredigen.

6 Frederico Diaz

De beste man om lijken op te knappen. Liep school bij vader Fisher, verlaat het bedrijf voor de concurrentie, maar keert terug en weet zich in te kopen.

Quote: ‘Die vrouw lijkt wel een rotte banaan. Als je haar zo wilt etaleren, schrap je mijn naam maar van het begrafeniscertificaat.’

Beschamend moment: als u het aan ons vraagt, is elke nieuwe opdracht goed voor een beschamend moment.

7 Keith Charles

De liefde van Davids leven. Beroep: politieagent. Knap, charmant maar hard, zeer hard, een perfectionist tot in de kist (sorry, we konden het niet laten).

Quote: ‘Leven is streven naar perfectie.’

Beschamend moment: Wanneer David hem aan zijn familie voorstelt als louter zijn sportpartner.

Karel Degraeve

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content