SISKA SCHOETERS

Leeftijd: 26

Aantal keren in Het Glazen Huis: 1

Bekend van:Zet ‘m op Siska

Laatste avondmaal: Gourmet

TOMAS DE SOETE

Leeftijd: 32

Aantal keren in Het Glazen Huis: 2

Bekend van:Tomas Staat Op, Weg Met De Soete (Canvas)

Laatste avondmaal: Gevulde kalkoen

SOFIE LEMAIRE

Leeftijd: 25

Aantal keren in Het Glazen Huis: 0

Bekend van:De Wereld van Sofie

Laatste avondmaal: Bicky Burger

Siska en Tomas, welk advies hebben jullie als routiniers voor het jonkie van het Huis?

Tomas De Soete: Bereid je niet voor en amuseer je te pletter. Geniet van de eerste tot de laatste seconde. Zelfs van de honger. En neem Enterol mee, een soort gistpillen die ervoor zorgen dat je darmflora vrolijk blijft ondanks het gebrek aan aanvoer.

Siska Schoeters: Bleit als je moet bleiten. Vorig jaar was dat zo’n beetje de running gag onder de jongens: wie Siska kan doen wenen, krijgt een jaar gratis champagne. Laat je tranen dus maar lopen, want huilen komt sympathiek over. ( Lacht) En vorig jaar heb ik ook een klein slaappilletje gepakt. Ik had op zes dagen nauwelijks twintig uur geslapen.

De Soete: Vergeet je oordopjes niet. Het zijn containers waarin je moet slapen, en overdreven geluidsdicht zijn die niet. Al heeft Sofie natuurlijk wel een voordeel: Peter is er niet meer bij, je hoort dus niet constant zijn gekrijs in de studio. ( Levert een jolige imitatie)

Hoe moeilijk is het om in de voetsporen van De Grote Peter Van de Veirete treden ?

Sofie Lemaire: Het voelt voor mij niet écht alsof ik Peter kom vervangen. Ik ben gewoon de derde persoon in het huis.

De Soete: Zo voelt het ook voor ons. Dit is voor mij niet De Eerste Keer Zonder Peter, maar gewoon De Derde Music For Life. Peter is een fantastische radiomaker en zijn geweldige verkleedpartijen waren een welkome opbeuring op momenten dat het moeilijk ging, maar ik zal niet kapotgaan van het gemis. Trouwens, het is niet omdat hij er niet bij is, dat hij niet in een of ander mal pak Het Glazen Huis kan binnenvallen.

Over binnenvallen gesproken: vorig jaar hebben jullie op het nippertje 24 uur Betty van Big Brother in het huis kunnen afwimpelen. Worden er ook dit jaar veto’s gesteld?

Schoeters: Goh, wie heb je zo van écht vervelende mensen? Ik denk dat het wel storend zou zijn als Herwig Van Hove daar zou zitten, de hele tijd kreunenden zagend naast mij aan de micro.

Lemaire: Herwig mag van mij komen hoor: ik begin me de laatste tijd in wijnte interesseren – een leuke babbel zit er dus wel in. Enfin: voor mij is iedereen welkom.

De Soete: Akkoord, maar ze mogen níét naar bouillon, uienringen of ander voedsel ruiken. Als je zes dagen op sapjes leeft, is de geur van voedsel bijna niette harden.

Vorig jaar heeft ‘Music For Life’ zowat even veel voor ‘Nantes’ van Beirut gedaan als voor de sensibilisering van het waterprobleem. Wat wordt in 2008 de meest aangevraagde plaat?

Schoeters: Dat is iets dat helemaal vanzelf ontstaat. We hebben dat vorig jaar niet gepusht: Nantes van Beirut klopte gewoon helemaal met de sfeer van die zes dagen. Ik krijg er nog altijd kippenvel van als ik het hoor.

De Soete: Ik denk dat er dit jaar veel Kings of Leon gespeeld zal worden.

Lemaire:One Day Like This van Elbow maakt ook wel een goede kans, al is het misschien niet bekend genoeg. Dat koortje op het einde: dat past toch helemaalbij het groepsgevoel van Music For Life?

Schoeters: Daar keek ik vorig jaar wel van op: je krijgt zo veel liefde van die massa mensen. Na de zesdaagse dacht ik: ‘Het komt allemaal nog wel goed met de wereld. Het is nog niet helemaal verloren.’

(GZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content