1* Renée Zellweger is een nieuwsjunkie. In een interview zegt ze dat ze vier jaar lang nauwelijks geslapen heeft, omdat ze zo verslaafd was aan journaals. ‘Na 2001 reisde ik de hele wereld rond, en ik kon het niet laten om overal naar het nieuws te kijken. Wat me vooral opviel, was hoezeer de berichtgeving in Europa verschilde met die in de Verenigde Staten.’ Alleen de recensies van Bridget Jones’ Diary: Edge of Reason liepen volledig gelijk.

2* Karl Lagerfeld is een grote fan van Amy Winehouse. De modeontwerper houdt vooral van haar kapsel, dat hem doet denken aan Brigitte Bardot in de jaren 60. Spijtig genoeg lijkt de rest van Winehouse na alle drank en drugs ondertussen meer op Brigitte Bardot vandaag.

3* Status Quo houdt volgende zomer in Groot-Brittannië een reeks concerten in enkele bossen. De rockgroep kreeg daarvoor de toestemming van de Britse dienst voor bosbeheer. Het worden voor de groepsleden de eerste optredens waarbij het publiek al even lang meegaat als zij.

4* Naomi Campbell is bestolen. Het supermodel was aanwezig op het reünieconcert van Led Zeppelin en na afloop werden haar handtas en haar twee gsm’s uit de VIP-ruimte weggenomen. Gelukkig had ze dus niets meer om te gooien of er waren gewonden gevallen.

5* Johnny Depp is zijn geloof in Hollywood verloren. ‘Ik denk dat in Amerika film geen kunst meer kan zijn’, zegt hij in een interview. ‘In Europa heeft men respect voor een regisseur of een scenarist, terwijl het in Hollywood gewoon om geld draait.’ Toch handig dat hij gewacht heeft tot ná de voltooiing van de Pirates of the Caribbean-trilogie om tot dat besef te komen.

6* Kiefer Sutherland zit momenteel een celstraf uit van 48 dagen, voor rijden onder invloed. Volgens de eerste berichten doet hij het prima, mede dankzij de bakken fanmail die hij toegestuurd krijgt. De cipiers krijgen het ondertussen wel een beetje op de heupen van de tikkende klokjes in de post.

7* Volgens Shirley MacLaine zijn de fratsen van Lindsay Lohan terug te voeren op haar ‘verslaving aan roem’. Ach, is dat vandaag het eufemisme voor cocaïne en alcohol?

8* Paris Hilton is uit de kleren gegaan. In een campagne voor het champagnemerk Rich Prosecco ligt de jongedame languit in een woestijn, enkel gehuld in goudverf. We hadden gehoord dat het champagnegebied uitgebreid werd, maar blijkbaar mag nu echt iederéén zijn naam verbinden aan de schuimende wijn.

9* Het minst verrassende nieuws van de week: Jodie Foster heeft zich geout als lesbienne. Tijdens een awarduitreiking sprak de actrice in haar dankwoord haar liefde uit voor Cydney, sinds 15 jaar haar steun en toeverlaat.

10* Een huidverzorgingsspecialist heeft op de Amerikaanse zender E! Entertainment dan weer zijn mond voorbijgepraat en verklapt dat latinozanger Ricky Martin homoseksueel is. Wacht: dát is het minst verrassende nieuws van de week.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content