1 De Johnny Cash-biopic Walk The Line zal vertoond worden in Folsom Prison, de plaats waar de countryzanger 38 jaar geleden een legendarisch livealbum opnam. ‘Cash heeft laten zien dat het nooit te laat is om te veranderen’, aldus de gevangenisdirecteur. ‘Een mooie les voor de gevangenen.’ Toen Cash voor het eerst in Folsom langsging, luidde zijn belangrijkste levensles nog: ‘I shot a dog in Reno, just to watch him die’.

2 Scarlett Johansson heeft bij de première van Match Point in Londen een kleine faux-pas begaan. Tijdens een persconferentie fluisterde de actrice – zonder dat ze wist dat de microfoon aanstond – tegen haar co-sterren: ‘Gisterenavond was vreselijk. Geen enkele van de journalisten had de film gezien en ze stelden mij de domste vragen.’ Roland Lommé zweert dat hij niet in Londen is geweest.

3 Over enkele weken gaat in de VS The Times They Are A-Changing in première, een musical over Bob Dylan. Hoe lang zouden ze over die titel gebrainstormd hebben? Wat was de tweede keuze: Blowin’ in the Wind?

4 De finale van het tweede seizoen van het VT4-programma Stanley’s route moet opnieuw gefilmd worden, vanwege ’technische en productionele problemen bij de opnames’. Al kan het natuurlijk ook gewoon dat ‘ons Damienne’ niet gewonnen heeft.

5 Jessica Simpson (Dukes of Hazzard) zou een gastrol krijgen in Desperate Housewives. De serie zou zijn naam dan wel veranderen in Desperate Producers.

6 ET is – weinig verrassend – uitgeroepen tot ‘beste familiefilm aller tijden’, in een peiling van het Britse tv-station Channel 4. De prent van Steven Spielberg uit 1982 haalde het voor Shrek en Mary Poppins. Van Ichi The Killer is er – al evenmin verrassend – geen spoor.

7 Tijdens de opnames voor Rocky VI is Sylvester Stallone bewusteloos geslagen tijdens een boksscène. De cameraman bleef verder opnemen omdat hij dacht dat Stallone nog altijd aan het acteren was. Dat is zo gek nog niet: Stallone acteert in al zijn films toch bewusteloos?

8 Wijnmaker Celebrity Cellars uit Californië brengt een nieuwe reeks wijnen op de markt, geïnspireerd op Madonna’s Confessions On A Dancefloor. De wijn is ‘even complex en gesofisticeerd als de plaat zelf’, aldus de producent. Aldi liet meteen weten geïnteresseerd te zijn in de distributie.

9 Het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly heeft de cast van Lost verkozen tot ‘entertainers van 2005’. Ja, de hele cast, dus ook die irritante Française.

10 Nadat Lemmy van Mötörhead eerder dit jaar totaal uitgedroogd in elkaar stortte op het podium, kon zijn manager hem ervan overtuigen om voortaan ijsblokjes in zijn whisky te doen. Dat heeft duidelijk geholpen: de zanger is op kerstavond zestig geworden. Of hij het bewust heeft meegemaakt, is niet bekend.

Door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content