1 De cast van Lost krijgt een salarisverhoging. De acteurs zullen in het derde seizoen per aflevering twintig- tot veertigduizend dollar meer verdienen. Ook die irritante Française, ja.

2 Acteur Joe Pesci (GoodFellas , Casino ) wordt ervan beschuldigd dat hij een jongeman in elkaar heeft geslagen in de parking van een winkelcentrum. De ruzie zou begonnen zijn nadat de jongen Pesci ‘funny’ had genoemd.

3 Tom Hanks is uitgeroepen tot ‘populairste filmster van Amerika’, ondanks het feit dat hij in 2005 geen enkele film uitbracht. Of misschien wel ‘dankzij’?

4 David Lee Roth presenteert sinds kort een talkshow op een Amerikaans radiostation. Zijn werkgevers, tot de waanzin gedreven door zijn grilletjes, omschrijven hem al als ‘a real arrogant, self-righteous ass’. De voormalige frontman van Van Halen is nog geen haar veranderd. Of neen: eigenlijk is zijn haar het enige wat wel veranderd is.

5 Een Amerikaanse filmproducent wil de ‘Better American Value Awards’ in het leven roepen, een speciale prijsuitreiking voor films die ‘de Amerikaanse morele waarden uitdragen’. U weet wel, The Godfather, Wall Street, dat soort dingen.

6 In april gaat in Londen Daddy Cool in première, een musical rond de muziek van Boney M, die in de jaren zeventig de wereld terroriseerde met songs als Rivers of Babylon. Er wordt momenteel nog gezocht naar een acteur die in de huid kan kruipen van Ra-Ra-Rasputin.

7 Na Starsky & Hutch, The Dukes of Hazzard en Charlie’s Angels wordt Magnum P.I. het volgende slachtoffer van de recyclagerage in Hollywood. Nog even en ook Het Pleintje komt naar de cinema.

8 The Scissor Sisters hebben voor hun nieuwe album, dat in het najaar uitkomt, een duet opgenomen met Elton John, dat de titel I don’t feel like dancing meekreeg. We don’t feel like listening.

9 Kate Moss werkt aan een autobiografie. Virgin Books legt voor de rechten op het verhaal bijna 1,5 miljoen euro op tafel, op voorwaarde dat Moss zich voor één keer niet beperkt tot een paar lijntjes.

10 In Memoriam: Chris Penn (43), de acteur die in Reservoir Dogs gestalte gaf aan ‘Nice Guy’ Edie Cabot. De broer van Sean Penn werd dood aangetroffen in zijn appartement.

Rechtzetting

Vorige week schreven we dat Bubble, de nieuwe film van Steven Soderbergh, nog geen verdeler heeft in België. Dat was fout: Paradiso heeft de rechten aangekocht en brengt de film op 1 maart in de zalen. Met onze excuses.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content