1 Kate Moss is binnenkort te zien in enkele stomende lesbische seksscènes. Het model acteert in een biopic over zangeres Dusty Springfield en had naar verluidt niet veel meer nodig dan een wit lijntje op het kruis van haar tegenspeelster om door het dolle heen te geraken.

2 Kylie Minogue wil weer meespelen in Neighbours. 20 jaar geleden maakte de soap een ster van de Australische diva, maar bij haar comeback zit er wel één kink in de kabel. De circusdwerg die haar salopette overnam, weigert die terug te geven.

3 De Canadese douane hanteert de strengste controle van dvd’s in het westen. De lijst van verboden films in Canada is langer dan die van de toegelaten films, en films als Tonsil Train 3 staan er bijvoorbeeld op de zwarte lijst. Wél geschikt voor de Canadese ogen waren vreemd genoeg Uncle You So Big, My Sister’s A Sex Dwarf en de eindejaarsconferences van Geert Hoste.

4 De Amerikaanse homowereld staat in rep en roer sinds een dominee uit Denver uithaalde naar een paar katholieke filmmakers. Toen de dominee hoorde dat een homoseksuele acteur de rol van missionaris speelde in End of the Spear, vroeg hij of mensen ‘Madonna ook zouden casten als de maagd Maria’. Als de titel slaat op wat wij denken, zal de Canadese douane er alvast niet mee kunnen lachen.

5 Gewapende bodyguards, een cabrio, twee assistenten, drie kindermeisjes (voor twéé kinderen), gsm’s, presidentiële suites, een wasmachine… Voor haar rol in Basic Instinct 2 had Sharon Stone meer dan 120 eisen. La Stone eiste naar verluidt ook dat ze na de opnames alle juwelen en kleren zou krijgen die ze droeg in de film. Veel lingerie zal haar dat wellicht niet hebben opgeleverd.

6 Mick Jagger zweert dat hij zijn looks niet dankt aan plastische chirurgie. Het tegendeel had ons pas écht verbaasd.

7 De nieuwe plaat van Guns ‘N Roses is in aantocht, Hoofdstuk 35. Chinese Democracy is er na dertien jaar nog steeds niet, maar op een radiostation in Boston was toch – illegaal – een nieuwe song te horen. Een luisteraar omschreef de song I.R.S. ‘als een papegaai die men vergat af te richten’. Af te schiéten, bedoelde hij.

8 Op 4 maart is het 40 jaar geleden dat John Lennon zei dat de Beatles groter waren dan Jezus. Waar is de tijd dat zulke uitspraken nog volstonden om wereldwijd de voorpagina’s te halen?

9 Steven Spielberg wil volgend jaar Jurassic Park 4 regisseren. Spielberg heeft voorlopig nog even de handen vol met de vierde Indiana Jones, waarin Harrison Ford naar verluidt getypecast werd als prehistorisch reptiel.

10 De serie Dallas wordt verfilmd… in Florida. De legendarische familie Ewing zal op het witte doek wellicht vertolkt worden door John Travolta, Brad Pitt, Matthew McConaughey en Catherine Zeta-Jones. We kijken er naar uit als naar een lavement met azijn.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content