1 VTM organiseert dit jaar voor de eerste keer een Schlagerfestival, op 1 en 2 april – en dat is, zo vrezen we, geen aprilgrap – in Hasselt. Geert Bourgeois heeft beloofd dat hij zal headbangen.

2 ‘ Sinds ik een maagoperatie heb gehad een aantal jaar geleden, eet ik als een vogel. Jammer genoeg is die vogel een Californische condor.’ Actrice en comédienne Roseanne Barr toont Margriet Hermans hoe je over je chirurgisch verleden kunt vertellen zonder je publiek nachtmerries te bezorgen.

3 Marilyn Manson werkt aan een eerste film, de horrorprent Phantasmagoria. De zanger heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de kostuums en de make-up, en zal op het filmfestival van Berlijn een budget bij elkaar proberen te scharrelen. Duimen maar dat hij met zijn fikken van de soundtrack blijft.

4 Hugh Grant heeft getekend voor een nieuwe romantische komedie, ditmaal met Drew Barrymore als tegenspeelster. Dat is een beetje verrassend, omdat Grant de opnames voor zijn vorige romantische komedie, Bridget Jones: The Edge of Reason, had omschreven als ‘een ware hel’. Iets waar wij trouwens volledig konden inkomen toen we het resultaat zagen.

5 Mariah Carey en Janet Jackson denken eraan een duet op te nemen. Volgens Jermaine Dupri, de vriend van Janet en de producer van Mariahs laatste album, is het enige probleem een song vinden die beide zangeressen past. En een studio die groot genoeg is voor hun ego’s, natuurlijk.

6 Tom Cruise is de grote favoriet voor de Razzie Awards, de tegenhangers van de Oscars waarin de slechtste films worden bekroond. Cruise is genomineerd als slechtste acteur voor War of The Worlds én als meest enerverende tabloidverhaal, voor zijn relatie met Katie Holmes. Kortom: twee nominaties als slechtste acteur. De Razzies worden op 4 maart uitgereikt.

7 Britney Spears is bij een Hindoe-goeroe langsgegaan op zoek naar tips om een betere moeder te worden voor haar zoontje. Ze kan misschien beginnen met een religie te kiezen waar ze eens langer dan een jaar bij blijft?

8 Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails, speelt in de VS de hoofdrol in een bloederig spotje tegen de bonthandel. Er is wel twijfel over de effectiviteit van de campagne: de meeste kijkers dachten namelijk dat ze naar de nieuwe NIN-video aan het kijken waren.

9 Colin Farrell heeft onthuld dat hij op de eerste dag op een filmset altijd zijn geluksonderbroek draagt. Daarna kan hij ze niet meer vinden, omdat hij met de halve crew in bed is gedoken.

10 Pete Doherty is aan een extra gevangenisstraf ontsnapt. Op het proces waar de rockster terechtstond voor bezit van heroïne, stak hij zijn middelvinger naar de rechter op. Gelukkig voor Doherty keek de rechter net op dat moment weg – waarmee hij het goede voorbeeld gaf voor de rest van de wereld.

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content