1* Will Smith heeft zich bekeerd tot Scientology. Na de opnames van zijn laatste film deelde hij aan de crew kaartjes uit waarmee je je bij de lokale afdeling kunt melden voor een ‘persoonlijkheidstest’. ‘De ideeën in de Bijbel zijn voor 98 procent gelijk aan die van Scientology’, aldus de acteur op de Amerikaanse tv. Dat die overige twee procent betrekking hebben op ruimteschepen en aliens die op aarde in vulkanen werden gegooid, is dan natuurlijk maar bijzaak.

2* Mel B van The Spice Girls heeft Groot-Brittannië geschokt. Tijdens een concert vorige week liet ze het publiek plotseling weten dat ze ’tijdens de kerstperiode te veel clitorale stimulatie had gekregen’, tot ontzetting van de jongere toehoorders. De aanleiding voor haar bekentenis is niet bekend, maar het lijkt ons wel de eerste keer dat Mel B haar bijnaam Scary Spice ook écht verdient.

3* Nadat ze haar mededeling had gedaan, deden de andere Spice Girls teken naar Mel B dat ze haar mond moest houden. Tja, de pot verwijt de ketel…

4* Met voorsprong de meest bizarre headline uit de hele Britney Spears-saga van vorige week:‘Britney Spoke With British Accent At Hospital’. Volgens Entertainment Tonight sprak de zangeres bij haar opname in het ziekenhuis immers om een onverklaarbare reden plotseling met een Brits accent. Euhm, is er iemand bezig met een remake van The Exorcist? U hoeft namelijk niet verder naar een hoofdrolspeelster te zoeken.

5* Britney heeft tijdens haar verblijf ook bezoek gekregen van de bekende tv-dokter Dr. Phil. Achteraf verklaarde die dat hij voorlopig geen speciale aflevering van zijn show rond de ster plant, omdat haar situatie ’te intens’ is. Nu zijn wij enigszins vertrouwd met Dr. Phil, en als de presentator uw situatie te intens vindt om op tv te komen, dan moet u zich eigenlijk pas echt zorgen beginnen te maken.

6* Het einde lijkt ook nabij voor Amy Whinehouse. Dat denken althans de mensen achter de website www.whenwillamywhinehousedie.com, waar je een gokje kunt wagen op de sterfdatum van de zangeres. Deelnemers kunnen een nieuwe iPod Touch winnen. Ze verliezen wel meteen het recht om ooit nog een bewijs van goed gedrag en zeden aan te vragen.

7* Whinehouse is door stijlgoeroe en modecriticus Richard Blackwell uitgeroepen tot de tweede slechtst geklede beroemdheid van 2007, dankzij de ‘exploderende bijenkorf’ op haar hoofd en de ‘smakeloze jurkjes daaronder’. Alleen Victoria Beckham deed volgens Blackwell nog slechter.

8* Volgens ‘The New York Post’ is Yoko Ono aan het onderhandelen met een Amerikaans kledingmerk, over een nieuwe dassenlijn gebaseerd op ontwerpen van John Lennon. Als de collectie aanslaat, zouden er volgens de krant ook Lennon-boxershorts en -ondergoed komen. Dit is meteen de eerste keer dat we blij zijn dat Lennon dood is.

9* Morrissey plant een tournee door het Midden-Oosten. Daarbij wil hij volgens zijn manager onder meer gaan optreden in Beiroet, de Palestijnse gebieden en Iran. Nu: geen kwaad woord over Morrissey, maar als zijn lyrics vol zelfbeklag érgens een beetje uit de toon zullen vallen…

10* Tot slot: volgend jaar gaat er in Madrid een musical in première, die gebaseerd is op de dagboeken van Anne Frank. Geef toe: dat is eigenlijk nog net iets absurder dan alle berichten hierboven samen.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content