1 Enkele Amerikaanse tv-zenders weigeren om reclamespotjes uit te zenden voor Shut Up and Sing, een documentaire over de bedreigingen die countrygroep The Dixie Chicks moest doorstaan nadat een van de leden tijdens een optreden kritiek had gegeven op president Bush. Volgens NBC zouden de trailers ‘Bush in een slecht daglicht stellen’. Ja, daar heeft die echt wel andermans hulp voor nodig.

2 Ze is een leugenaar. Het zou me niet verbazen als ze eigenlijk twee benen heeft.’Presentator Jonathan Ross maakte tijdens de uitreiking van de Q Awards vorige week brandhout van Heather Mills, tot groot jolijt van de aanwezige sterren.

3 Het was trouwens een vruchtbare avond voor liefhebbers van scherpe oneliners. Alex Turner van Arctic Monkeys sneerde tijdens zijn dankwoord naar de jongens van Take That, die even tevoren een award hadden gekregen: ‘Ik ben niet oud genoeg om ze te kennen, maar toch weet ik dat ze ‘bollocks’ waren’, aldus Turner.

4 En ook Noel Gallagher bleef, uiteraard, niet achter. Toen hij in naam van Oasis de award voor ‘best act in the world’ kwam ophalen, verontschuldigde hij zich voor zijn afwezige broer Liam, met de woorden: ‘Hij is naar de zoo. De apen komen met hun kinderen op bezoek om naar hem te kijken.’

5 Ashton Kutcher en Demi Moore hebben enkele geweren thuis liggen om zich te beschermen tegen inbrekers. En tegen mannen die de dochters van Moore proberen te versieren, zo vertelde Kutcher in een interview. Ja, stel je voor dat die naar huis komen met iemand die ouder is dan hen.

6 ‘Hebben jullie al eens goed bekeken hoe dik onze kinderen geworden zijn? Onze kinderen zijn zo dik dat Michael Jackson meer dan een uur nodig heeft om één te molesteren.’ Jay Leno, tijdens een fundraiser voor Carousel of Hope, een Amerikaanse vzw die tegen suikerziekte bij kinderen vecht.

7′ Playing with Fire’, het debuutalbum van Kevin Federline, is uitgekomen in de VS, en krijgt daar zoals verwacht striemende kritieken. In de song America’s Most Hated probeert K-Fed echter zijn critici te snel af te zijn, met onder meer de zinsnede ‘I got 50 mil, I can do whatever I want/I don’t need a deal, I can do whatever I want.’ Let vooral op het briljante rijmschema: wie zei dat hij niet kan rappen?

8 ‘Halloween is voor amateurs. Ik blijf die avond gewoon binnen en wacht tot alle poseurs naar huis gaan.’ Aldus Marilyn Manson. Dus diegenen die zich géén heel jaar lang verkleden als zombies zijn de poseurs, het is genoteerd.

9 Nicole Richie is de berichten over haar magere figuur zo beu, dat ze zich door een team van specialisten zal laten onderzoeken om te achterhalen waarom ze niet bijkomt. Wij vermoeden dat de conclusie van de experts ergens in de lijn zal liggen van ‘af en toe eens eten kan helpen’.

10 Prince is van plan een nachtclub te openen in Las Vegas. Klanten zullen er kunnen gokken op de volgende naam van Prince, de datum van zijn laatste groeischeut en hoe lang het nog duurt vooraleer hij nog eens een goede plaat uitbrengt.

door Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content