1 Keith Richards heeft voor het eerst in zijn carrière meegedaan aan een reclamecampagne. Handtassenmerk Louis Vuitton kon hem strikken voor een photoshoot door de gerenommeerde Annie Leibovitz. Wie goed kijkt naar de foto, kan zien dat de tas naast Richards tjokvol geld zit.

2 In een interview heeft Richards gezegd dat ‘Ronnie’, de recente autobiografie van Stonesgitarist Ronnie Wood vol sterke drugsverhalen, niet echt waarheidsgetrouw is. De anekdotes over de twee gitaristen zijn aldus Richards ‘maar voor de helft juist’. Zijn helft ongetwijfeld.

3 De videoclip van de nieuwe Gnarls Barkleysingle ‘Run’ mag niet op de Amerikaanse tv. Volgens onderzoekers kan de clip, waarin Justin Timberlake meedoet, aanvallen van epilepsie uitlokken. Dan hebben ze die onstuitbare drang om te beginnen dansen toch een beetje verkeerd geïnterpreteerd.

4 Michael Bay, regisseur van onder meer ‘Bad Boys’, ‘Pearl Harbor’ en ‘Transformers’, wil naar verluidt een remake maken van ‘Rosemary’s Baby’, de briljante horrorthriller van Roman Polanski. Dat kan maar een ding betekenen: het kind van Mia Farrow was inderdaad door de Duivel verwekt, en het is ondertussen opgegroeid tot Michael Bay.

5 Uit een onderzoek van een Britse universiteit blijkt dat negen op de tien jongeren gehoorproblemen hebben, ten gevolge van blootstelling aan luide muziek. De tiende had de telefoon niet gehoord.

6 Een Japans bedrijfje heeft een iPodsnufje uitgebracht waarmee je je mp3-speler kunt bedienen door te knipperen met je ogen. Als je een seconde lang met je linkeroog knippert, spoel je terug, met je andere oog ga je naar de volgende song en als je beide ogen sluit, stopt de iPod met spelen.

7 Nadat ze vorige week de woede van Servië uitlokte, door de song ‘Declare Independence’ op te dragen aan de Kosovaren, heeft Björk nu op de tenen van de Chinese autoriteiten getrapt, door tijdens een optreden in Sjanghai op het einde van het nummer ‘Tibet, Tibet’ te roepen.

8 Het Amerikaanse magazine ‘Mother Jones’ heeft een lijst samengesteld van de 25 songs die het meest gebruikt worden door de troepen in Irak tijdens de ‘ondervragingen’ van gevangenen. Staan onder meer op de lijst: Eminem, Metallica (met Enter Sandman) en Bruce Springsteen ( Born in the USA), maar ook Prince ( Raspberry Beret, vreemd genoeg) en zelfs Rage Against The Machine!

9 Steven Spielberg is van plan om een website op te starten waar mensen met elkaar kunnen chatten over hun ontmoetingen met buitenaardse wezens. Spielberg zal zelf de spits afbijten, met een getuigenis over de contacten met Tom Cruise tijdens de opnames van War of the Worlds.

10 Tot slot: President Sarkozy heeft een reclamespot voor automerk Lancia verboden in Frankrijk. De reden: Carla Bruni speelde de hoofdrol in het spotje. Hm, zou Sarkozy geen relatie kunnen beginnen met Keith Richards?

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content